De schoonmoeder hangt een foto van de ex van haar man aan de muur: ze stuurt haar het huis uit en verbiedt haar om terug te keren

Janine image
door Janine

07 Februari 2022

De schoonmoeder hangt een foto van de ex van haar man aan de muur: ze stuurt haar het huis uit en verbiedt haar om terug te keren
Advertisement

Het is zeker niet de eerste keer dat we je hier vertellen over familie-episodes die mensen op de proef hebben gesteld. En als het gaat om de relatie tussen schoonmoeder en schoondochter, kunnen we stellen dat het niet altijd even goed gaat. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar vaak is dit de band die in een familie de sterkste contrasten dreigt te veroorzaken. Het lijkt erop dat voor alle schoondochters die goed kunnen opschieten met hun schoonmoeders, er net zo veel zijn die ze gewoon niet kunnen uitstaan. En vice versa.

Het verhaal dat we je gaan vertellen komt van Reddit, waar een vrouw besloot het bekend te maken door gebruikers te vragen of ze er goed aan had gedaan om te reageren zoals ze had gedaan, waarbij ze het gedrag van haar schoonmoeder onderstreepte, die beledigend en respectloos was. De moeder van haar echtgenoot heeft, ondanks het feit dat het onaangenaam zou kunnen zijn, het nodig geacht veel, misschien te veel belang te hechten aan de ex-vrouw van haar zoon, en ging zelfs zo ver dat ze enkele van haar foto's thuis ophing.

via alt_account_ad/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Onmogelijk? Niet echt, volgens de 31-jarige vrouw die hevige ruzie had met haar schoonmoeder en daarna vroeg of ze niet had overdreven.

"Mijn man en ik hebben net ons eerste huis samen gekocht - schreef ze - we zijn er dol op en we vinden het geweldig om het samen in te richten. Helaas reist mijn man veel voor zijn werk en kan ik niet alles alleen doen. Dus bood mijn schoonmoeder aan mij te helpen". Tot nu toe zou het normaal lijken, ware het niet dat het gedrag van de vrouw haar schoondochter verbaasd deed staan, en niet alleen haar, om het zachtjes uit te drukken.

"Gisteren kwam ik om 20.00 uur terug van mijn werk en ik was geschokt toen ik zag dat een van de muren vol hing met ingelijste foto's die mijn schoonmoeder daar had opgehangen - zo is in de post te lezen - Er waren foto's van zijn jeugd, diploma-uitreikingen en verjaardagen, maar toen zag ik ook de grootste van allemaal, die mijn man en zijn ex op hun trouwdag portretteert. Context: ze is dol op de ex van mijn man, ze heeft het heel vaak over haar en herinnert zich altijd de jaren die met haar zijn doorgebracht”. Een situatie waar niemand blij mee zou zijn geweest, daar zijn we zeker van, en daarom heeft de 31-jarige zich uitgelaten bij haar schoonmoeder.

"Ik vroeg haar waarom ze die foto aan de muur had gehangen en of ze dacht dat het gepast was om te doen. Ik zei tegen haar dat ze het eraf moest halen, maar ze ging in de verdediging en zei dat het deel uitmaakte van Dereks leven en dat ik het niet mocht verwijderen, ze maakte me zelfs verwijten voor de tijd die ze had besteed aan het decoreren van de muur en dat ik dankbaarder had moeten zijn."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Op dat moment verloor de jonge schoondochter haar geduld en verwijderde de "aanstootgevende" foto, ondanks protesten van de moeder van haar man. Omdat de kwestie niet werd opgelost, ging ze zelfs zo ver dat ze haar schoonmoeder verbood terug te keren naar hun huis. "Ik vertelde haar dat ze mijn huis niet gerespecteerd had en nooit meer terug mocht komen."

Nadat ze haar man had verteld wat er was gebeurd, beschuldigde de man haar ervan dat ze overdreven gereageerd had, in een poging zijn vrouw ertoe te brengen zich te verontschuldigen en op haar schreden terug te keren. "Iedereen is nu boos op mij - concludeerde ze - en ik wacht om opheldering met mijn man. Heb ik echt overdreven om mijn schoonmoeder te verbieden nog een voet in huis te zetten?".

Deze vraag sluit het verhaal van de schoondochter af, dat veel opmerkingen en reacties van gebruikers heeft opgeroepen. De meesten waren het erover eens dat de reactie geenszins overdreven was en dat het de schoonmoeder was die verkeerd was. "Het was geen mooi gebaar - schreef iemand - het moet als alarm dienen om te begrijpen hoe het in de toekomst zal gaan, en je moet je man duidelijk maken wat de grenzen zijn".

Wat denk jij? Hoe zou jij in haar plaats hebben gereageerd? Heeft ze er goed aan gedaan haar schoonmoeder weg te sturen?

Advertisement