"Vertel ons hoeveel je verdient anders laten we je niet vrij": schoonouders sluiten hun schoonzoon op in een kamer

Janine image
door Janine

08 Februari 2022

"Vertel ons hoeveel je verdient anders laten we je niet vrij": schoonouders sluiten hun schoonzoon op in een kamer
Advertisement

Elke ouder wil het beste voor zijn kinderen. De adviezen, de kritieken, de misschien overdreven aandacht komen voort uit de urgentie om ze te beschermen. Vaak ontstaan ​​er discussies: ouders accepteren de keuzes van hun kinderen niet betreft werk, levenskeuzes of hun partners. Wat te doen als ouders de partner van hun kind niet accepteren of besluiten zich te bemoeien met dingen die hen niet direct aangaan? Een man vertelde het verhaal op Reddit: zijn toekomstige schoonouders ondernamen een zeer zorgwekkende actie.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De 28-jarige Canadees zegt dat hij was uitgenodigd door de ouders van zijn vriendin, zijn toekomstige schoonouders. Het stel staat namelijk op het punt te trouwen. Maar de man had al een vreemd voorgevoel: toen hij eenmaal bij het huis van zijn schoonouders was aangekomen, vroegen ze hem zijn mobiele telefoon en autosleutels op tafel te laten liggen. Vervolgens vroegen ze hun toekomstige schoonzoon om mee te gaan naar een andere kamer: ze wilden ergens over praten. De schoonouders kwamen snel ter zake: ze wilden weten hoeveel de toekomstige echtgenoot van hun dochter verdiende. De man - verbijsterd door die vraag - weigerde het bedrag aan hen te vertellen, maar hij verzekerde hen dat hun financiële situatie positief was.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De toekomstige schoonouders waren niet tevreden met dit antwoord, die hem opsloten in een kamer, met de bedoeling hem daar te laten zitten totdat hij zijn salaris zou onthullen. De man beschuldigde hen er toen van dat ze prestatiegericht waren, alleen geïnteresseerd in geld: tegenover deze woorden opende zijn schoonvader de kamer en beval hem naar huis te gaan. Hoe reageerde zijn toekomstige vrouw op het onbegrijpelijke optreden van haar ouders? Ze stelde haar partner gerust en vertelde hem dat ze van hem hield, wat zijn salaris ook is: geld is niet zo belangrijk. Vervolgens vroeg ze haar partner om zich te verontschuldigen bij zijn schoonfamilie om het weer goed te maken. Zoals we ons goed kunnen voorstellen, is de man niet van plan zich te verontschuldigen, omdat hij niet denkt dat hij iets verkeerds heeft gedaan: hij heeft hen zelfs gerustgesteld over hun financiële situatie. Wat zou jij doen in zijn plaats? Zou je je excuses aanbieden, doen alsof er niets is gebeurd of actie ondernemen?

Advertisement