Een veganistische vrouw sleept haar buren voor de rechter omdat ze te veel vlees grillen

Janine image
door Janine

08 Februari 2021

Een veganistische vrouw sleept haar buren voor de rechter omdat ze te veel vlees grillen
Advertisement

Samenleven met buren is niet altijd eenvoudig: naast de klassieke regels die gerespecteerd moeten worden - zoals geen lawaai maken tijdens rusttijden - zijn er ongeschreven regels die een pleidooi zijn voor het gezond verstand. De discussies ontbreken echter niet en deze worden in sommige gevallen zo intensief dat een rechterlijke tussenkomst noodzakelijk is. Dat is precies wat er is gebeurd met Cilla Carden, een Australische vrouw: ze is veganist en heeft de buren voor de rechter gesleept.

via The Guardian

Advertisement
Paul Hermann/Unsplash - Not the actual photo

Paul Hermann/Unsplash - Not the actual photo

Waarom zo'n "drastische" keuze? Omdat de geur van sigaretten en de geluiden van kinderen die basketballen buitensporig waren en vooral omdat ze vlees en vis bleven roosteren op de grill en de geur, voor haar onaangenaam, zich door haar tuin verspreidde. Wat aanvankelijk een eenvoudige ergernis was, is ondraaglijk gedrag geworden, zo erg zelfs dat het een gerechtelijke actie tegen de mensen die naast haar wonen rechtvaardigde. 

Advertisement
9News Perth/Youtube

9News Perth/Youtube

De vrouw beweert dat het gedrag van de buren bewust en opzettelijk is en haar verhindert haar achtertuin te gebruiken. De rechtbank heeft de verzoeken van de vrouw afgewezen wegens gebrek aan bewijs: hoe bewijs je dat iemand op een kwaadwillende manier de barbecue gebruikt? Het Hooggerechtshof deed vervolgens hetzelfde en vond haar klachten "onredelijk" omdat het gezin gewoon van hun ruimte genoot. De buurman, Toan Vu genaamd, zei dat hij rust in de buurt wilde en verwijderde de grill uit zijn tuin.

Maar Carden is niet van plan op te geven en heeft beloofd de strijd tegen Vu en zijn gezin in de rechtszaal voort te zetten. Wie heeft gelijk? De vrouw en haar wensen of het gezin en hun rechten? 

Advertisement