Een moeder maakt een gehaktsaus, de veganistische dochter bedreigt haar en de zaak belandt voor de rechtbank - Curioctopus.nl
x
Een moeder maakt een gehaktsaus, de…
Japan: een bedrijf geeft 6 dagen extra vakantiedagen aan niet-rokers om de sigarettenpauze van collega's te compenseren Een transvrouw sterft, de familie heeft haar mannelijke naam op de begrafenisaankondiging geschreven

Een moeder maakt een gehaktsaus, de veganistische dochter bedreigt haar en de zaak belandt voor de rechtbank

27 Januari 2021 • Door Janine
2.796
Advertisement

Iedereen heeft zijn eigen smaak en maakt keuzes, ook in de keuken. Kunnen deze keuzes aanleiding geven tot ruzie? Dit verhaal toont ons van wel: een moeder was gehaktsaus aan het maken die een paar uur opstond, zoals de traditie voorschrijft, maar de veganistische dochter bedreigt haar en de zaak belandt voor de rechtbank, voor de vrederechter.

Beiden hebben hun redenen: de een wil geen vlees zien en de ander voelt zich aangevallen, maar welke van de twee heeft het verkeerd?


Een 68-jarige vrouw, een liefhebster van traditionele gerechten, maakte de gehaktsaus klaar. Haar 48-jarige veganistische dochter, geïrriteerd door de sterke geur van vlees, bedreigde haar en viel haar moeder aan door te zeggen "nu zorg ik ervoor dat je stopt". De dochter had een sterke beslissing genomen: ze wilde geen enkel contact hebben met dierlijk vlees, zelfs niet met de geur. In feite was het niet de eerste keer dat de vrouwen in de keuken ruzie kregen en dat de dochter harde woorden gebruikte tegenover haar moeder.

Maar dit keer waren de woorden van de dochter een bedreiging voor de moeder en besloot de vrouw een klacht in te dienen bij de rechtbank: de dochter werd veroordeeld tot het betalen van 400 euro aan schadevergoeding aan de moeder, naast een boete van 500 euro.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt