Een roedel honden met blauwe vacht gespot in Rusland: "waarschijnlijke besmetting door chemisch afval"

Janine image
door Janine

16 Februari 2021

Een roedel honden met blauwe vacht gespot in Rusland: "waarschijnlijke besmetting door chemisch afval"
Advertisement

Soms overtreft de realiteit van bepaalde episodes die zich voordoen elke fantasie, waardoor we, zelfs op een nogal bittere manier, nadenken over de schade die de mens en zijn activiteiten aan de natuur kunnen toebrengen. Zo kunnen we dit, wat er gebeurde in de buurt van de Russische stad Dzerzhinsk, een centrum dat ongeveer 400 km ten oosten van de hoofdstad Moskou ligt, alleen maar samenvatten.

Verschillende lokale mensen zouden groepen zwerfhonden zijn tegengekomen met een eigenaardigheid die hen onmiddellijk in het oog sprong. De vacht van de dieren was helderblauw, daarom konden ze niet anders dan enkele foto's van de honden delen en de lokale autoriteiten op de hoogte stellen. Het verhaal ging in korte tijd de wereld rond en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. 

via The Moscow Times

Advertisement
Benoît Vitkine/Twitter

Benoît Vitkine/Twitter

Hoewel ze eruit zien alsof ze uit een sciencefictionfilm zijn gestapt, lijken deze blauwe zwerfhonden echt te zijn. Sinds hun foto's begonnen te circuleren, zijn er mensen geweest die de waarachtigheid in twijfel hebben getrokken, maar de controles van experts zouden de bijzondere waarneming hebben bevestigd. De dieren werden gefotografeerd in de buurt van een oude verlaten fabriek, waarvan de oorsprong teruggaat tot het tijdperk van de USSR en waarvan de werking tot 2015 duurde.

In Dzerzhinskoye Orgsteklo werd naast tal van chemicaliën ook plexiglas geproduceerd. Het is nog niet duidelijk hoe de honden die felle kleur hadden kunnen aannemen, maar één ding lijkt vast te staan: de arme dieren zijn in aanraking gekomen met afval van de niet meer gebruikte chemische fabriek. 

Advertisement
Benoît Vitkine/Twitter

Benoît Vitkine/Twitter

Volgens Andre Mislivets, de curator van het faillissement van de faciliteit, hebben de zwerfdieren mogelijk kopersulfaat gevonden terwijl ze door de verlaten gebouwen zwierven. Een stelling die vervolgens wordt bevestigd door de autoriteiten die licht werpen op het incident, die de situatie nauwkeurig hebben beschreven als gevolg van niet verwerkte chemische stoffen waarin de honden zouden hebben gerold en die specifieke kleur zouden hebben gekregen.

Benoît Vitkine/Twitter

Benoît Vitkine/Twitter

Het is zeker verrassend dat, na jaren, op een plaats die potentieel voor iedereen toegankelijk is, stoffen zijn achtergebleven die die arme dieren in een vergelijkbare staat konden brengen. De politie onderzoekt de kwestie en verzamelt ook de honden om ze te laten controleren op hun gezondheid. Het enige dat overblijft, is hopen dat dit voor hen niets ernstigs met zich meebrengt. 

Advertisement