15 foto's van enorme en majestueuze Maine Coons die ook ons mensen versteld doen staan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 foto's van enorme en majestueuze…
15 kleine en elegante tatoeages bewijzen dat een paar streepjes voldoende zijn om veel betekenissen te omvatten Een jongen verklaart homo te zijn en zijn vader gooit hem het huis uit: zijn moeder vraagt ​​onmiddellijk om een ​​scheiding

15 foto's van enorme en majestueuze Maine Coons die ook ons mensen versteld doen staan

Door Janine
6.455
Advertisement

Heb je ooit het geluk gehad om een Maine Coon te zien en in je armen te hebben? Katten van dit ras, een van de grootste gedomesticeerde katten, zien eruit als een hybride van zacht speelgoed en nog niet volwassen tijgers. Katers kunnen zelfs tot ongeveer 16 kg wegen en tot een meter lang zijn, van neus tot staart. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en staan ​​niet alleen bekend om hun grote formaat, maar ook om hun lange haar en extreem borstelige staart.

Ze zien eruit als solitaire katten, die de laagste temperaturen kunnen overleven, maar in werkelijkheid zijn het buitengewoon aanhankelijke huiskatten. Er is heel wat inspanning voor nodig als je er een in huis hebt: ze hebben voedsel (veel voedsel), aandacht en genegenheid nodig. Maar ze zijn in staat om je terug te betalen met hun bijzondere spinnen en hun fascinerende snuitjes. We hebben 15 foto's geselecteerd die ons laten zien hoe ook wij mensen extreem klein zijn tegenover hun eindeloze charme.

1. Je moet getrainde biceps hebben.

foto: imgur

2. Groter dan het baasje.

foto: imgur
Advertisement

3. Het lijkt net een tijger.

4. Wat hebben ze lange haren!

foto: roto/imgur

5. Een trotse blik.

Advertisement

6. En buitengewoon charmante ogen.

foto: imgur

7. Niet bepaald klein.

Advertisement

8. Hij neemt de hele bank in beslag.

9. Ook voor dierenartsen is het een uitdaging om ze op te tillen.

Advertisement

10. En wat vind je van die harige oren?

foto: imgur

11. Waar slapen zulke grote katten?

foto: imgur

12. Ook op de stoel, als die groot genoeg is.

13. Wist je dat ze tot maar liefst 16 kg kunnen wegen?

foto: imgur

14. Maar ondanks hun grootte gedragen ze zich als kittens.

15. En klimmen overal op.

We hebben niet vaak het geluk om katten als deze te zien, maar als we bepaalde foto's tegenkomen, kunnen we niet anders dan betoverd zijn en ons voorstellen dat ze door ons huis lopen. Er zijn verschillende bijzonderheden over dit ras: de vacht van de Maine Coon is dikker op bepaalde delen van het lichaam voor een betere bescherming; de meest voorkomende kleur van de vacht is asgrijs, maar er zijn ook roodachtige; de zeer dikke staart en de harige oren dienen om de warmte van de kat vast te houden. Als je er een in huis hebt, moet je jezelf wapenen met een borstel en een stofzuiger, maar we zijn er zeker van dat je door zijn verwennerij de haren die door het huis verspreid liggen meteen vergeet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt