Ze redden een schaap dat vastzit in 30 kg wol: nu kan het eindelijk zien en lopen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze redden een schaap dat vastzit in…
15 leuke dierenfoto's die ongelooflijk veel op beroemdheden lijken 15 mensen die van geslacht zijn veranderd, bewijzen dat het nooit te laat is om naar jezelf te luisteren

Ze redden een schaap dat vastzit in 30 kg wol: nu kan het eindelijk zien en lopen

Door Janine
1.036
Advertisement

Het scheren van schapen gebeurt meestal twee keer per jaar: er worden professionals ingeschakeld die met hun uitrusting de dieren in enkele minuten kunnen scheren. Dit is niet alleen nodig om wol te verkrijgen, in sommige gevallen ook buitengewoon kostbaar, maar vooral om de schapen te ontlasten. Wol kan na verloop van tijd niet alleen erg zwaar en volumineus worden, maar kan ook vuil verzamelen en een vijandige omgeving rond het dier creëren. De vrijwilligers van de missie van Edgar kwamen een grote bol wol tegen die zich door de Australische velden bewoog en realiseerden zich onmiddellijk dat ze noodzakelijkerwijs moesten ingrijpen: dat dier had snel hulp nodig.

via: dailymail

Onder die grote bol wol zat een schaap dat nauwelijks kon lopen. Het dier werd jarenlang aan haar lot overgelaten en, op het eerste gezicht, veronderstelden de vrijwilligers dat het schaap minstens 5 jaar lang niet geschoren was, met ernstige gevolgen voor haar gezondheid. Het schaap, bijgenaamd Baarack, had meer dan 30 kg wol verzameld en dit woog op haar lichaam, waardoor ze haar ogen niet kon openen en haar praktisch onherkenbaar maakte. Juist vanwege haar mobiliteitsproblemen realiseerden de vrijwilligers zich dat er een busje moest worden gebruikt om het te vervoeren.

Het schaap werd dus op de werkplaats geplaatst en na een tussenkomst van een uur was de scheerbeurt voltooid en werd de dikke vacht eindelijk verwijderd. Baraack kon weer gemakkelijk opstaan. In totaal werd ongeveer 35 kilo wol verwijderd, wat er volgens geleerden voor zou hebben gezorgd dat het schaap niet veel langer had kunnen overleven. Deze verandering van uiterlijk had onmiddellijk positieve gevolgen voor de gezondheid en het humeur van het schaap, dat met het verstrijken van de dagen steeds meer energie bleek te hebben.

Advertisement

De vrijwilligers deelden de transformatie op Facebook en lieten verschillende foto's zien van het schaap na haar radicale verandering van uiterlijk: ze is sereen en rustig met haar metgezellen. Ze had het geluk de juiste mensen te vinden voordat het te laat was.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt