Moedergorilla en kersverse moeder laten hun baby's door het glas van de dierentuin zien: de ontroerende scène - Curioctopus.nl
x
Moedergorilla en kersverse moeder laten…
Ze laat een eendje uit een in de winkel gekocht ei uitkomen - nu is het haar huisdier Bruidspaar biedt gasten een verschillend buffet op basis van het ontvangen geschenk:

Moedergorilla en kersverse moeder laten hun baby's door het glas van de dierentuin zien: de ontroerende scène

13 Mei 2021 • Door Janine
12.600
Advertisement

Er wordt gezegd dat moederliefde iets universeels is en dat het zo'n sterk gevoel is dat het alleen kan worden begrepen door degenen die hun baby in hun armen houden. Moeders slagen er vaak in elkaar in één oogopslag te begrijpen: ze kennen de moeilijkheden, vreugden en angsten die voortkomen uit het kleine leven in hun armen dat volledig van de ouders afhangt. En deze beelden laten ons zien dat moederlijke solidariteit sterk genoeg kan zijn om elk onderscheid te overwinnen. Een onverwachte en heel tedere ontmoeting vond plaats in de Franklin Park Zoo in Boston, in Massachusetts.

via: nypost.com

De dierentuinbezoeker, Emmily Austin, ontmoette een moedergorilla genaamd Kiki. De scène, gefilmd door de echtgenoot van de vrouw, toont een magische ontmoeting en ging meteen viraal. Emmily werd een paar weken geleden moeder en ging naar de dierentuin met haar zoon Canyon in haar armen, maar Emmily realiseerde zich al snel dat ze de aandacht van een gorilla had getrokken.

De vrouw was onder de indruk, want de gorilla bleef naar haar kijken en ze begreep niet waarom. Kiki naderde het glas dat haar van de vrouw en haar kind scheidde en begon te gebaren, de strelingen voor het kind nabootsend en hen met een ontwapenende tederheid gadeslaan.

Advertisement

Kiki nam vervolgens haar zoon, genaamd Pablo, en liet hem aan de vrouw zien. Gescheiden door een glas maar verbonden door iets onzichtbaars maar ongelooflijk sterk, lieten de twee nieuwe moeders elkaar hun baby's zien en Kiki bleef de kleine Canyon strelen.

Emmely en haar man, die druk bezig was met filmen, konden niet geloven wat er gebeurde: het is algemeen bekend dat gorilla's buitengewoon intelligente dieren zijn en in staat zijn om emoties te voelen die vergelijkbaar zijn met die van mensen, maar ze hadden zo'n niveau van empathie en tederheid nooit verwacht.

Michael, de echtgenoot van de vrouw, zei dat ze allebei tranen in hun ogen hadden en dat dit moment het meest verrassende van hun leven was. Het was een onvergetelijke gebeurtenis die ze in de toekomst aan hun zoon zullen vertellen. Het paar zegt ook dat ze van plan zijn zo snel mogelijk terug te keren naar de dierentuin om Kiki en haar kleintje weer te ontmoeten en om samen andere momenten van oneindige tederheid en wederzijds begrip te ervaren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt