Bankmedewerkster wordt ter plaatse ontslagen omdat ze een cliënt in moeilijkheden heeft geholpen

Janine image
door Janine

17 Mei 2021

Bankmedewerkster wordt ter plaatse ontslagen omdat ze een cliënt in moeilijkheden heeft geholpen
Advertisement

Op een volkomen onbaatzuchtige manier goed doen en anderen helpen, vooral iemand in nood, moet onze prioriteit zijn. Hoe kun je onbewogen blijven als je wordt geconfronteerd met een verzoek om hulp? Loop je het risico je baan te verliezen door iemand te helpen? Helaas wel, en dat is wat er met Emily James is gebeurd. De jonge vrouw, die bij een callcenter van een Amerikaanse bank werkt, deed wat ze dacht dat goed was: een klant in nood helpen. Haar keuze werd echter niet op prijs gesteld en de vrouw werd onmiddellijk ontslagen. Maar niets is zo slecht dat het niet ergens goed voor is: het verhaal ging viraal en een paar dagen later ontving Emily veel aanbiedingen van realiteiten die haar gebaar duidelijk op prijs stelden.

via thesun.com

Advertisement
KGW News/Youtube

KGW News/Youtube

Maar wat is er gebeurd? Op de ochtend van 23 december, vlak voor Kerstmis, kreeg Emily een telefoontje van een klant bij haar bank, Eugenio genaamd, die in de problemen zat omdat hij zijn laatste salaris niet op kon nemen. De kerstdagen kwamen eraan en Eugenio kon tijdens de feestdagen niet zonder geld komen te zitten: hoe had hij cadeaus voor zijn familie kunnen kopen?

Advertisement
KGW News/Youtube

KGW News/Youtube

Hoe kon hij de boodschappen doen om feestelijke lunches en diners voor te bereiden? Emily en Eugenio bleven meer dan een uur aan de telefoon, maar er was geen manier om hem te helpen. Eugenio bekende later dat zijn auto zonder benzine kwam te zitten en vroeg $20 dollar om naar huis te kunnen gaan. Omdat Emily zich op loopafstand van hem bevond, sprak ze met haar supervisor en ging naar Eugenio om hem wat geld te geven.

KGW News/Youtube

KGW News/Youtube

De vrouw keerde toen onmiddellijk terug naar kantoor: ze maakte een klein maar nobel gebaar, maar ze wist niet dat dit haar duur zou komen te staan. Een week later, op oudejaarsavond, kreeg Emily het slechte nieuws: ze werd ontslagen omdat ze "ongeoorloofde interacties met een klant" had. De vrouw vroeg aan haar manager: "Wil je me ontslaan omdat ik iets goeds heb gedaan?" Blijkbaar wel: hoewel de vrouw altijd een voorbeeldige werkneemster is geweest en in de loop der jaren prijzen en certificaten heeft verzameld, is ze haar baan kwijtgeraakt.

KGW News/Youtube

KGW News/Youtube

Eugenio bekritiseerde het besluit van de bank en noemde het belachelijk. Het verhaal kreeg een belangrijke weerklank en dagen later ontving Emily veel vacatures van werkgevers die in plaats daarvan het gebaar waardeerden: er zijn er nog steeds die geloven dat wat het verschil maakt, ook in werkcontexten, de menselijke waarde van de persoon is.

Advertisement