Een kleuterschool berispt een moeder omdat ze haar dochter niet als een meisje kleedt: "we dachten dat het een jongen was" - Curioctopus.nl
x
Een kleuterschool berispt een moeder…
Een man gaat aan tafel bij een meisje zitten waardoor ze zich ongemakkelijk voelt: een situatie die veel vrouwen dagelijks meemaken Gucci verkoopt een omgekeerde bril: het accessoire brengt het internet in verwarring

Een kleuterschool berispt een moeder omdat ze haar dochter niet als een meisje kleedt: "we dachten dat het een jongen was"

15 Mei 2021 • Door Janine
2.365
Advertisement

Heb je ooit ongepaste vragen en opmerkingen ontvangen van mensen van wie je ze gewoon niet verwachtte? Het is ons waarschijnlijk allemaal vroeg of laat overkomen, en als het gebeurt, is het niet prettig, omdat we misschien eerst niet weten wat we moeten antwoorden en we later beseffen dat we anders hadden moeten reageren.

Jessica Rold weet er alles van, de jonge Amerikaanse vrouw waarover we je nu gaan vertellen, die onlangs met haar man naar Denemarken is verhuisd. Als moeder van twee kinderen, een jongen en een meisje, had ze nooit verwacht dat het schoolpersoneel haar zou berispen omdat ze haar niet meisjesachtig genoeg had aangekleed toen ze de kleine Clementine van de kleuterschool ging halen.

De episode werd verteld door Steve, Jessica's echtgenoot, behoorlijk onder de indruk van wat er gebeurd was. “Toen verschillende kinderen vroegen of onze dochter een meisje of een jongen was, wees het personeel van de kleuterschool mijn vrouw erop dat we haar in meisjeskleren moesten kleden, of op zijn minst een roze strik op haar hoofd moesten doen om verwarring te voorkomen".

Als de verwijten van docenten en schoolpersoneel je ongepast lijken, weet dan dat Jessica en Steve dezelfde indruk hebben gehad en zich nogal beledigd voelden door wat er was gezegd.

Advertisement

"We hebben ons nooit al teveel zorgen gemaakt over zulk soort dingen - zeiden de twee Amerikaanse ouders - maar we waren behoorlijk geïrriteerd door de observaties van de school".

Om op het verwijt te reageren, besloten Jessica en Steve wat er was gebeurd openbaar te maken, wat leidde tot een breed debat op internet. De moeder publiceerde ook een foto van de kleine Clementine, vereeuwigd met een stuk papier op haar hoofd, waarop ironisch genoeg een strik was getekend.

Bij het lezen van hun verhaal was er geen gebrek aan mensen die hun zegje deden en beweerden soortgelijke ervaringen te hebben meegemaakt. Volgens wat de twee ouders antwoordden, zou het kleuterpersoneel niet met slechte bedoelingen hebben gehandeld, hoewel dat verwijt destijds zeker niet prettig was en als een ongevraagde bemoeienis werd ervaren.

Wat vind jij? Heeft de kleuterschool er goed aan gedaan om ze te verwijten of overdreven ze?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt