Ze laat haar leerlingen een foto zien met haar partner: de school schorst de lerares - Curioctopus.nl
x
Ze laat haar leerlingen een foto zien…
Becerrillo: de angstaanjagende oorlogshond, wapen van de Spaanse veroveraars Een psychiater schendt het beroepsgeheim om kindermishandeling te melden: geschorst voor 3 maanden

Ze laat haar leerlingen een foto zien met haar partner: de school schorst de lerares

05 Maart 2021 • Door Janine
2.942
Advertisement

Zijn docenten gewoon volwassenen die een opleiding hebben gevolgd waardoor ze les kunnen geven aan de jongsten of zijn het mensen die met hun ervaring ook meer kunnen doorgeven aan hun studenten? Er wordt gezegd dat de school een fundamentele rol speelt in de opvoeding van kinderen, maar wat gebeurt er als de school een lerares straft voor het delen van een persoonlijke foto met haar leerlingen?


Dit is wat er gebeurde met Stacy Bailey, een lerares uit Texas die - nadat ze een foto had gedeeld met haar toekomstige vrouw en levenspartner, Julia Vazquez - met administratief verlof werd gestuurd. De vrouw werd namelijk niet alleen ernstig aangevallen door de ouders van de leerlingen, maar ook door de raad en het schoolpersoneel, die het ongepast vonden dat de vrouw informatie over haar "lesbische leven" met de leerlingen deelde. Dezelfde school die haar kort daarvoor de erkenning van leerkracht van het jaar had toegekend, heeft haar de rug toegekeerd.

Ouders van leerlingen van de Charlotte Anderson Elementary School in Arlington beschuldigden de lerares van het promoten van een "homoseksueel programma" en vroegen de school om haar te schorsen en de vrouw te verbieden met jonge kinderen te werken. Door klachten en constante druk van de ouders heeft de administratie Stacy 8 maanden administratief verlof opgelegd. De reden is dat de lerares geen opmerkingen had mogen maken over LGBT-kwesties met kinderen.

Advertisement

Wat begon als een schorsing, werd echter een rechtszaak: Stacy voelde zich gediscrimineerd en spande een rechtszaak aan tegen het onderwijsinstituut in Texas. De vrouw won niet alleen de rechtszaak en kreeg een vergoeding voor de maanden waarin ze geschorst was, maar de rechter oordeelde ook dat de school de verantwoordelijkheid moest nemen voor het opzetten van cursussen betreft LGBTQ en leraren moest beschermen. Maar Stacey heeft, ondanks haar overwinning in de rechtbank, besloten niet terug te keren naar die school en heeft een andere instelling gevonden om te werken waar ze zich geaccepteerd voelt om wat ze is.

Stacy kon namelijk niet accepteren dat juist de school, waar confrontatie en onderricht over bijzonder gevoelige kwesties aangemoedigd zouden moeten worden, haar op deze manier had behandeld. Gelukkig heeft ze haar gelijk gekregen.

Tags: VrouwenAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt