De kalligrafie van dit meisje is gekozen tot de mooiste ter wereld: het lijkt alsof het uit een computer komt - Curioctopus.nl
x
De kalligrafie van dit meisje is gekozen…
15 keer sloeg karma onverwachts toe om mensen een lesje te leren Met de band van een tractor maakte ze een vijver in de tuin: het goedkope maar geniale idee

De kalligrafie van dit meisje is gekozen tot de mooiste ter wereld: het lijkt alsof het uit een computer komt

15 Maart 2021 • Door Janine
2.384
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: de technologische ontwikkeling en de steeds grotere verspreiding van computers en elektronische apparaten doen ons bepaalde gewoonten een beetje vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het handschrift: hoevelen van ons schrijven nog regelmatig middellange of lange teksten met pen en papier in plaats van met een toetsenbord?

Waarschijnlijk doen weinigen het, en onder deze "nostalgische” valt zeker het meisje over wie we je gaan vertellen. Deze jonge Nepalese toonde op 14-jarige leeftijd de wereld een kalligrafie dat zo perfect was dat het in alle opzichten doet denken aan een tekst die op de computer werd geschreven en afgedrukt. Het is geen toeval dat haar manier van schrijven door experts wordt erkend als de mooiste ter wereld.

Ze heet Pratriki Malla en komt, zoals gezegd, oorspronkelijk uit Nepal. Ze is een echt aangeboren en buitengewoon talent. Veel meer dan welke andere studente van haar leeftijd ook, is dit meisje erin geslaagd om van haar schrijven een fascinerende manier te maken om zichzelf uit te drukken.

De letters die ze op het vel drukt, zijn symmetrisch, zonder vlekken of correcties, netjes en precies: ze zien eruit alsof ze uit een printer komen, maar in plaats daarvan zijn ze 100% echt en handmatig. De afbeeldingen van de door Pratriki geschreven teksten gingen al snel de wereld rond, fascineerden veel mensen en zetten sommigen aan om zelfs Microsoft te vragen het handschrift van dit meisje over te nemen als het officiële lettertype voor hun Office-programma's.

De studente werd bovendien beloond voor dit talent, na deelname aan een themawedstrijd. Haar handschrift is het mooiste ter wereld, en dat geloven we meteen. Volgens wat ze zei, geloofden haar leraren het niet, toen ze zagen hoe ze schreef, omdat ze dachten dat het bijna onmogelijk was dat die teksten met de hand waren geschreven.

Advertisement

Toch is het zo, en Pratriki blijft iedereen betoveren met haar manier om zich uit te drukken door middel van pen en papier. Specifieke onderzoeken en studies hebben aangetoond dat de tijd die scholieren met pen en papier besteden veel minder is dan in het verleden, toen schrijven als een fundamentele activiteit in het hele leerproces werd beschouwd. Het is dan ook fijn dat er jongeren zijn zoals Malla die de waarde van deze activiteit hoog in het vaandel dragen.

En jij? Kun jij ook zo mooi schrijven?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt