Ze verplaats een hele bijenkorf met haar blote handen: de fascinerende video van de vrouw die tegen bijen fluistert - Curioctopus.nl
x
Ze verplaats een hele bijenkorf met…
Dit zeer smalle gebouw werd door een man gebouwd om het uitzicht over zee voor zijn broer te verpesten 16 adembenemende foto's tonen de kracht van de natuur en laten ons klein voelen in haar aanwezigheid

Ze verplaats een hele bijenkorf met haar blote handen: de fascinerende video van de vrouw die tegen bijen fluistert

28 Maart 2021 • Door Janine
1.900
Advertisement

Er zijn mensen die een heel speciale relatie met dieren hebben, zodat ze in staat zijn om een ​​unieke en “buitengewone” connectie te laten zien, zelfs met de meest onverwachte wezens. Het zijn juist die vrouwen en mannen die de hoofdrolspelers worden in gedenkwaardige episodes, die de meeste mensen niet zouden durven meemaken.

De vrouw waarover we je gaan vertellen, is er een van. Sommigen hebben haar een “bee whisperer” genoemd, oftewel een vrouw "die tegen bijen fluistert". De reden? Het is niet moeilijk te begrijpen, kijkend naar de virale video die haar als de hoofdrolspeler ziet. Erika Thompson is er, dankzij haar unieke connectie met de geel-zwarte insecten, in geslaagd om honderden van hen met haar blote handen te verplaatsen zonder dat ze haar aanvielen.

Het begon allemaal toen een huiseigenaar besloot een ongediertebestrijdingsbedrijf te bellen omdat hij zich realiseerde dat bijen een grote bijenkorf hadden gebouwd onder de vloerplanken van een schuur. Een beslissing die zeker niet gezond zou zijn geweest voor de insecten, die, zoals we inmiddels allemaal weten, steeds meer in gevaar zijn en aandacht verdienen.

De huurders van het pand verzetten zich tegen de ongediertebestrijding en namen gelukkig contact op met Erika. De vrouw, die een bijenteeltbedrijf runt in Texas (Texas Beeworks), wijdt haar energie juist aan het behoud van bijen, een doel dat ze dag in dag uit in praktijk brengt. De band met hen is zodanig dat ze diensten aanbiedt voor het verplaatsen van bijenkasten zonder chemische stoffen te gebruiken en zonder de insecten te doden die ze bevolken.

Advertisement

Als je denkt dat een dergelijke activiteit moeilijk uit te voeren is, zal het bekijken van de video waarin je haar aan het werk ziet, van gedachten doen veranderen. Erika pakt, alsof het een volkomen normaal en natuurlijk iets is, de bijen met haar blote handen en verplaatst ze van de enorme bijenkorf onder de vloer naar een andere structuur die speciaal is gemaakt om ze daar weg te halen. Allemaal zonder enige bescherming. De bijen begonnen elkaar te volgen tot ze bij hun nieuwe huis aankwamen.

Door de alarmsignalen op te pikken die insecten elkaar sturen in geval van dreiging en ze te maskeren met een 100% natuurlijke en niet schadelijke stof, is deze “fluisteraar” erin geslaagd ze te verplaatsen zonder er ook maar één te doden, waardoor hun gezondheid veiliggesteld is en ze er tegelijkertijd slaagde in de taak die haar was opgedragen.

In werkelijkheid heeft de methode die door Thompson wordt gebruikt niets “magisch” of bovennatuurlijks. Integendeel, deze vrouw legde precies uit hoe ze slaagde in haar ondernemingen, en we zijn er zeker van dat haar tips nuttig zullen zijn voor veel mensen die besluiten een vreedzame relatie van samenleven met bijen tot stand te brengen.

Advertisement

Natuurlijk: het moet worden toegegeven dat het indrukwekkend kan zijn om Erika in actie te zien, vooral voor degenen die geen goede relatie hebben met insecten. Haar benadering is echter beslist essentieel om te leren de natuur niet elke keer te vernietigen als deze onze activiteiten "verstoort".

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt