Een vrouw vereeuwigt de nauwe en onverwachte ontmoeting met een majestueuze lynx

Janine image
door Janine

19 Maart 2021

Een vrouw vereeuwigt de nauwe en onverwachte ontmoeting met een majestueuze lynx
Advertisement

De meest ongelooflijke ontmoetingen zijn de onverwachte. Je denkt dat het een dag is zoals elke andere wanneer een gebeurtenis het plotseling overhoop haalt, waardoor het onvergetelijk wordt. Een vrouw was aan het wandelen en had een ontmoeting die ze zich zeker nog lang zal herinneren. Het overkwam Allison Burton, een vrouw uit Kamloops, in Canada. De vrouw was tussen de middag buiten haar huis op Schubert Drive toen ze plotseling een prachtige en majestueuze lynx zag.

via kamloopsbcnow

Advertisement
kamloopsbcnow

kamloopsbcnow

Allison woont in een afgelegen gebied van het land, met weinig verkeer en ook bewoond door bijzonder zeldzame dieren, maar ze had niet verwacht dat ze tegenover zo'n mooi dier zou staan. De vrouw had het geluk om foto's te kunnen maken. Lynxen zijn gemakkelijk te onderscheiden van andere katachtigen die tot dezelfde onderfamilie behoren door hun driehoekige oren die eindigen in plukjes haar, vanwege hun lange poten en korte staart. De vacht is bijzonder dik en hierdoor kan het zelfs op plaatsen met zeer lage temperaturen leven. De achterpoten van lynxen zijn zeer ontwikkeld, daarom bewegen ze met een zwaaiende en gracieuze gang: de voeten van deze dieren zijn volumineus, en dit stelt hen in staat om zeer stil te bewegen en dit zelfs in de sneeuw zonder problemen te kunnen doen. Wat de vrouw vooral opviel, is de gracieuze verschijning van het dier.

Advertisement
kamloopsbcnow

kamloopsbcnow

Aanvankelijk dacht Allison, toen ze dit wezen van veraf observeerde, dat het een hond was. Maar dankzij de kenmerken van het dier kon de vrouw het in korte tijd identificeren. Het lijkt bijna alsof de lynx poseerde: de vrouw slaagde erin om enkele tientallen meters van hem vandaan verschillende foto's te maken, terwijl het dier rustig en gracieus over de weg liep. De lynx is een wild dier en het is zeer zeldzaam om het zo van dichtbij te zien in Canada. Allison zei dat ze opgewonden en verbaasd was toen ze het prachtige wezen op een steenworp afstand van haar zag lopen. Even nadat Allison duidelijke foto's heeft gemaakt, is de lynx verdwenen. Ondanks de vluchtige ontmoeting zal Allison zich dit specifieke moment nog lang herinneren.

Advertisement