Student fokt de grootste konijnen ter wereld: hij wil "een nieuwe en verbeterde soort creëren" - Curioctopus.nl
x
Student fokt de grootste konijnen ter…
Hij plaatst kookvideo's op Youtube: het voortvluchtige maffialid werd ontmaskerd en gearresteerd 8 scènes uit

Student fokt de grootste konijnen ter wereld: hij wil "een nieuwe en verbeterde soort creëren"

08 April 2021 • Door Janine
1.947
Advertisement

Konijnen - met hun lange oren, zachte vacht en lieve snuitjes - kunnen schattige gezelschapsdieren zijn. Maar een jonge Mexicaanse student van de Benemérita Universidad Autónoma de Puebla ziet veel meer in hen: hij heeft onderzoek gedaan naar konijnen en genetische projecten uitgevoerd om hun morfologie en genetische kenmerken te ontdekken. In het bijzonder besteedde het project aandacht aan de Vlaamse reuzen, ook wel bekend als "de grootste konijnen ter wereld".


Kiro Yakin is 21 jaar en studeert diergeneeskunde en zoötechniek. Hij zegt dat deze konijnen tussen de 6 en 10 kilo kunnen wegen en dat ze qua grootte vergelijkbaar zijn met die van een kleine hond. Ze hebben echter niet de vaardigheden van kleinere konijnen: ze springen niet en zijn veel luier. Ze lijken niet erg groot omdat ze zich opkrullen, vooral als ze rusten.

Vlaamse reuzen hebben zeer grote koppen en oren, hebben een kromming in de onderrug en zijn over het algemeen erg gespierd. Bovendien kan de vacht, in tegenstelling tot veel andere soorten konijnen, verschillende kleuren hebben: grijs, zwart, wit, maar je kunt ook tinten zien die neigen naar blauw en geel. Hun genetica is in feite heel anders dan de meer bekende konijnen: de witte met rode ogen.

Advertisement

Maar Kiro bestudeert ze niet alleen: hij wil "een nieuwe, verbeterde soort creëren". Zijn liefde voor konijnen kwam voort uit een schoolproject en nu blijft hij konijnen fokken, studies en tests doen. De eerste werd gedaan op een Vlaamse reus, dat werd gepaard met een konijn met krachtigere eigenschappen: het resultaat was een konijn met poten tot een meter lang. Het doel van deze tests is om een ​​robuustere soort te creëren met meer gunstige eigenschappen voor hun overleving. Omdat hij gefascineerd is door konijnen en genetica, is Kiro niet van plan te stoppen. De droom van de jonge student is eigenlijk om een ​​boerderij te realiseren waar hij zijn konijnen kan fokken, tentoonstellen en op de markt kan brengen. We vragen ons af of de jonge student erin zal slagen een nieuwe soort tot leven te wekken en waar hij dankzij zijn studies zal kunnen komen. Heb je ooit zulke grote konijnen gezien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt