Ze gooit de luiers weg en leert haar twee weken oude dochter om het potje te gebruiken: adviezen voor moeders

Janine image
door Janine

17 April 2021

Ze gooit de luiers weg en leert haar twee weken oude dochter om het potje te gebruiken: adviezen voor moeders
Advertisement

Hoe lang duurt het om te kunnen stoppen met het dragen van luiers en kinderen te leren het potje te gebruiken? Veel mensen beweren dat je moet wachten op het "juiste moment", dat meestal samenvalt met de leeftijd van 2-3 jaar van het kind. In feite is het een delicaat moment in de groei van kinderen en experts adviseren om dit voorzichtig te doen, in kleine stapjes te werk te gaan, het tevreden te stellen wanneer hij het potje gebruikt en geduldig te zijn als hij toch liever de luier omheeft. Een moeder onthulde echter dat ze de luier van haar twee weken oude dochter had verwijderd en haar had geleerd het potje voortijdig te gebruiken. Nu deelt ze wat advies met andere moeders.

via dailymail.co.uk

Advertisement

montanalower/instagram

Montana Lower en Tom Lindwood zijn twee jonge Australische ouders en ze zeggen dat hun dochter, Blue genaamd, geen luiers meer heeft gebruikt sinds ze twee weken oud was. In een video op Youtube legt ze het hele proces uit, terwijl ze op Instagram afbeeldingen en advies deelt. Montana vond ook dat het een gek idee was om het kind zo vroegtijdig aan het potje te laten wennen, maar het duurde niet lang voor het kind om aan dit nieuwe voorwerp te wennen. Sterker nog, haar vader Tom deed er alles aan om het kind op het potje te plaatsen elke keer dat ze de behoefte toonde om naar het toilet te moeten.

Advertisement

montanalower/instagram

Op Youtube zegt Montana "je moet naar je baby luisteren en weten wanneer hij naar het toilet wil, dus dan moet je hem naar de badkamer brengen in plaats van de luier te verschonen." Baby's beginnen in feite vanaf de eerste weken hun behoeften te uiten aan hun ouders, die langzaam beginnen te begrijpen wanneer ze honger hebben, moe zijn of naar het toilet moeten. Volgens het stel moet je daarom naar de kinderen luisteren en ze begeleiden.

montanalower/instagram

Bovendien zegt Tom, ter ondersteuning van het feit dat het helemaal niet te vroeg is om luiers van baby's al in de eerste weken te verwijderen, dat luiers voorheen een "luxeartikel" waren en dat wegwerpartikelen al een paar decennia op de markt zijn. Nu het kind ouder is dan een jaar, gebruikt ze het toilet net zoals volwassenen.

Waala Khaleel/Unplash

Waala Khaleel/Unplash

Alleen in het geval van extreme noodzaak nemen de ouders hun toevlucht tot luiers, maar ze zijn blij dat ze iets kunnen vermijden dat ze "overbodig" vinden. Kinderen zijn ook veel schoner als ze het potje gebruiken, ze voelen zich niet vies en hebben geen reden om zich te schamen als ze met anderen omgaan. Hoe denk jij hierover?

Advertisement