Per ongeluk werd er 1,2 miljoen dollar op haar rekening gestort, maar ze weigert het terug te geven: gearresteerd

Janine image
door Janine

15 April 2021

Per ongeluk werd er 1,2 miljoen dollar op haar rekening gestort, maar ze weigert het terug te geven: gearresteerd
Advertisement

Kun je je voorstellen dat je toevallig naar je bankrekening kijkt en een veel hoger bedrag opmerkt dan je je herinnerde? Sommigen zouden zeggen dat het een meevaller is, een wonder of een mogelijkheid die nooit kan worden geverifieerd, maar dit is wat er met Kelyn Spadoni is gebeurd. De 33-jarige vrouw ontving per ongeluk $1,2 miljoen op haar rekening. Hoewel ze waarschijnlijk wel wist wie het had overgemaakt, maakte ze zich niet druk om de reden te begrijpen: ze ging er meteen een deel van uitgeven. Nu is de vrouw gearresteerd.

via abc.net.au

Advertisement
Fox News Today/Youtube

Fox News Today/Youtube

De Amerikaanse vrouw uit New Orleans werd gearresteerd omdat ze weigerde het geld terug te geven dat per ongeluk op haar rekening was gestort. Integendeel, ze zou dat geld naar een andere rekening hebben overgemaakt en een deel ervan hebben gebruikt om een ​​nieuwe auto en een huis te kopen, aldus de autoriteiten. De fout werd gemaakt door de financiële dienstverlener Charles Schwab, die slechts $82 op de rekening van mevrouw Spadoni zou moeten storten. Het bedrijf verzocht vervolgens om teruggave van het geld, maar het verzoek werd afgewezen omdat dit niet langer beschikbaar was. De vrouw was niet van plan om het geld terug te geven, maar gaf het liever aan zichzelf uit: ze profiteerde van een fout in haar voordeel en nu zal ze voor de gevolgen moeten opdraaien.

Advertisement
Not the actual photo/publicdomainpictures/Pixabay

Not the actual photo/publicdomainpictures/Pixabay

Kalyn Spadoni werd daarom beschuldigd van diefstal, fraude en illegale overdracht van geldmiddelen. Ze verloor haar baan in het kantoor van de sheriff en werd gearresteerd. Een woordvoerder van de afdeling van de sheriff zei dat hoewel het geld op haar rekening stond, ze geen wettelijk recht had op dat geld. Het was een boekhoudkundige fout, waardoor de vrouw geen recht had om het geld uit te geven en te weigeren het terug te geven. Ook het financieel bedrijf Charles Schwab klaagde de vrouw aan, nadat het herhaaldelijk contact met haar had opgenomen om het geld terug te ontvangen. Bovendien beweert het bedrijf dat het contract van mevrouw Spadoni met het bedrijf een overeenkomst bevatte: als de klant te veel betaald krijgt, moet deze het volledige bedrag terugbetalen. Tot nu toe blijkt dat slechts 75% van het totale bedrag is terugbetaald.

Advertisement