Een alleenstaande moeder is erin geslaagd om in vier jaar tijd $750.000 te besparen: ze vertelt ons hoe

Janine image
door Janine

30 April 2021

Een alleenstaande moeder is erin geslaagd om in vier jaar tijd $750.000 te besparen: ze vertelt ons hoe
Advertisement

Wat houdt het in om te besparen? Voor veel mensen betekent het offers brengen; voor anderen betekent het uitgeven wanneer dat nodig is en in staat zijn om inkomsten en uitgaven zo effectief in evenwicht te brengen dat er geld opzij wordt gezet dat nuttig kan zijn voor noodsituaties, investeringen of speciale behoeften. Een vrouw slaagde erin om in vier jaar tijd $750.000 te besparen en onthult de stappen die ze heeft ondernomen om zo'n belangrijk bedrag opzij te kunnen zetten.

via blackenterprise.com

Advertisement

drkishasimmons/instagram

In 2017, na een scheiding, veranderde de situatie van Lakisha Simmons radicaal. De vrouw is moeder van twee kinderen en moest na de scheiding van haar man nadenken over de moeilijke economische kwesties. Lakisha was niet van plan om van stad te veranderen vanwege haar kinderen, dus bleef ze aanvankelijk in haar echtelijke huis in Nashville, Tennessee, wonen. Dit betekende dat ze alle kosten en zorgen op zich moest nemen die haar ertoe brachten manieren te vinden om financiële vrijheid te bereiken en zich geen zorgen te hoeven maken over haar toekomst. Hoe heeft ze haar doel bereikt?

Advertisement

drkishasimmons/instagram

1. Ze begon boeken over persoonlijke financiën te lezen

Lakisha wist bijna niets van persoonlijke financiën. Zo begon ze zich te informeren door blogs, artikelen en boeken over het onderwerp te lezen. De vrouw begon de adviezen en methoden toe te passen die volgens haar het meest verband hielden met haar levensstijl.

2. Ze heeft haar huis verkocht

Hoewel de vrouw aan haar huis in Nashville gehecht was, besefte ze al snel dat het een onnodige kostenpost was. Dus verkocht ze het zeer grote huis om een ​​kleiner appartement te zoeken. Deze beslissing heeft haar $12.600 per jaar bespaard. De winst van de verkoop investeerde ze op een effectenrekening.

3. Ze hield haar uitgaven bij

De vrouw hield toezicht op haar inkomen en vooral op haar uitgaven. Ze gebruikte een eenvoudige spreadsheet om van tevoren uit te zoeken met welke uitgaven ze in de loop van het jaar te maken zou krijgen. Hierdoor kon ze haar inkomen opsplitsen in uitgeven, sparen en beleggen.

drkishasimmons/instagram

4. Ze heeft de kosten van de rekeningen verminderd

Lakisha analyseerde vervolgens haar maandelijkse rekeningen en zocht naar manieren om kosten te besparen. Ze gaf dingen op die ze overbodig achtte en vond goedkopere opties voor de producten en diensten die ze nodig had. Ze gaf de tv op, veranderde haar telefoonabonnement en veranderde van supermarkt.

5. Ze maximaliseerde haar pensioenrekeningen met een belastingvoordeel

De vrouw zocht vervolgens naar manieren om het pensioenfonds te maximaliseren en kon ongeveer 33% van haar inkomen aan dit fonds toewijzen.

6. Ze begon bij te dragen aan een effectenrekening

Nadat ze het spaarprobleem had opgelost, pakte ze het investeringsprobleem aan. Ze begon geld te storten op haar effectenrekening en belegde in indexfondsen en op de beurs verhandelde fondsen. Hierdoor kreeg ze toegang tot haar gediversifieerde portefeuille.

Austin Distel Unsplash

Austin Distel Unsplash

De vrouw slaagde erin om in 4 jaar tijd de financiële vrijheid te bereiken waarvan ze zo vaak droomde. Een mentaliteitswijziging was nodig, maar - na het mechanisme te hebben begrepen op basis van inkomsten, uitgaven en investeringen - kan ze nu eindelijk genieten van de resultaten van haar inspanningen: ze kan leven en werken zonder zich zorgen te maken over haar toekomst.

Advertisement