Baden in een badkuip vol ramen: de trend die je perplex achterlaat - Curioctopus.nl
x
Baden in een badkuip vol ramen: de trend…
130 bijenkorven van een imker vernietigd, duizenden dode bijen: Een Schots bedrijf lanceert O2, de krachtigste turbine ter wereld: het gebruikt de energie van de zee

Baden in een badkuip vol ramen: de trend die je perplex achterlaat

05 Mei 2021 • Door Janine
1.053
Advertisement

Direct uit Japan komt een nieuwe trend die ook in andere landen populair wordt en waar over gediscussieerd wordt. De hoofdrolspeler is ramen: het traditionele Japanse pastagerecht op basis van tarwespaghetti geserveerd in gearomatiseerde vleesbouillon. Het is een van de meest populaire comfort food: op koude winteravonden, na een lange en vermoeiende dag, heeft het een regenererend en stimulerend effect. Er zijn er die ter plekke worden bereid door chef-koks die in de loop van de tijd hun eigen onfeilbare recept hebben ontwikkeld en er zijn er die kant en klaar in de schappen van supermarkten te vinden zijn: een beetje heet water en het avondeten is binnen twee minuten geserveerd.

Een nieuwe trend zorgt echter voor discussie: een bad nemen in een badkuip vol ramen wordt populair. Waarom? Het is niet een mode die alleen is ontstaan ​​uit de simpele liefde voor ramen, maar er zouden enkele gunstige effecten achter schuilgaan.

De bottenbouillon waarin de spaghetti wordt gekookt, zou in feite het collageen verhogen en het metabolisme verbeteren. In 2007 werd ter ondersteuning van deze aanname een kuuroord ingehuldigd, maar pas sinds kort heeft deze gewoonte veel mensen bereikt.

Advertisement

De eigenaar van het beroemde Yunessan Spa House, Ichiro Furuya, zegt dat de bouillon collageen bevat, en het is wetenschappelijk bewezen dat dit aanzienlijke voordelen voor de huid oplevert: het helpt de elasticiteit te verbeteren en het jong en gezond te houden. We kunnen foto's zien van badkuipen waarin instant noedels worden gedoopt, en geen ramen: hebben de voorverpakte noedels ook dezelfde voordelen? De vraag heeft twijfels en controverses opgeroepen, aangezien het bad idealiter alleen in pure bottenbouillon zou moeten worden gedaan, zonder enige vorm van specerijen of kruiden.

In plaats daarvan maken mensen foto's waarop ze met vorken en eetstokjes de noedels lijken te eten waarin ze zijn ondergedompeld. Zijn het echt foto's die zijn gemaakt om de voordelen van deze praktijk te bewijzen of zijn ze slechts een trend van het moment die veel mensen niet begrijpen? Misschien is het gewoon een spel, een bizar experiment, een verloren weddenschap of nieuwsgierigheid: velen hebben zich afgevraagd of het de moeite waard is om op deze manier voedsel te verspillen. Wat vind jij ervan?

Tags: WTFNieuwsgierigAbsurd
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt