Dit superjacht met verhoogde kajuit is een waar drijvend paradijs van luxe en comfort - Curioctopus.nl
x
Dit superjacht met verhoogde kajuit…
Details die het verschil maken: 15 wetenswaardigheden over Japan laten ons zien hoe uniek dit land is 20 panoramische foto's die slecht gelukt bleken en ons hilarische en surrealistische taferelen opleverden

Dit superjacht met verhoogde kajuit is een waar drijvend paradijs van luxe en comfort

03 Mei 2021 • Door Janine
6.113
Advertisement

Wanneer we het woord "jacht" lezen of horen, worden we onmiddellijk getransporteerd naar een heel specifieke context: die van luxe, van atmosferen vol comfort en uiteraard bedoeld voor degenen die het zich kunnen veroorloven. Als een eenvoudig jacht echter niet voldoende is om iemands rijkdom te definiëren, weet dan dat wat we je gaan presenteren de lat van weelde veel hoger legt dan normaal.

De reden? Kijk maar: de Shaddai is een waar drijvend paradijs, een voertuig met een miljonairsprijs en dus voor miljonairs, waarvoor we ons alleen maar kunnen verbazen. Klaar om het te ontdekken?

Je ziet het al aan de naam van dit superjacht. Shaddai betekent in feite in het Hebreeuws "almachtig". En in feite komt de boot ontworpen door de Italiaanse ontwerper Gabriele Teruzzi het dichtst bij de kwintessens van luxe en weelde. De designstudio die het ontwierp - voorlopig is het een concept - definieert het simpelweg als “buiten de kaders”.

Het eerste dat opvalt als je naar de afbeeldingen kijkt, is de vorm, zeker ver verwijderd van wat we gewend zijn te vinden in vergelijkbare boten. "Opstijgen vanaf de grond is vanaf het allereerste begin een menselijke wens geweest", luidt de webpagina van Teruzzi: om deze reden bevindt de kajuit van het jacht zich bovenaan, op een verhoogde positie.

Van daaruit, volgens wat de ontwerper uitlegt, "kun je een gevoel van almacht bereiken, omringd door de onmetelijkheid van de zee en de lucht, het lijkt alsof je in het paradijs bent”. Het is dan ook geen toeval dat de kajuit van de eigenaar zich ruim 38 meter van de rest van het jacht bevindt, die over het geheel genomen 150 meter lang is.

Advertisement

Belangrijke cijfers, die worden gecombineerd met een ander vrij belangrijk cijfer: de prijs. De kosten van dit hyperluxe jacht worden geschat op ongeveer $250 miljoen. Je leest het goed: het kost zo veel dat maar weinig mensen het zich kunnen veroorloven, als het project al werkelijkheid wordt.

Iets anders dat opvalt, aan de verhoogde kajuit, is het overloopzwembad, dat een effect geeft van "oneindigheid" met het water dat eromheen is.

Maar de luxe, op de Shaddai, is niet alleen voorbehouden aan de eigenaren: het is letterlijk overal, vergezeld van futuristische en avant-garde lijnen en vormen, geïnspireerd op de meest recente architectuur.

Voor degenen die zich moeten "beperken" tot de lagere verdiepingen, is er in feite 300 vierkante meter beach club beschikbaar, evenals een tweede overloopzwembad, dat het plafond is van een lounge omgeving.

Advertisement

Kortom: alles is ontworpen om het maximale gevoel van almacht, comfort en harmonie met stijl te combineren. Hoewel dit een aankoop is voor een select gezelschap, moeten we eerlijk zijn: wie wil er nou niet vakantie vieren in dit drijvende paradijs?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt