Volgens complottheorie zou Titanic nooit zijn gezonken, het eigenlijke doel was verzekeringsfraude - Curioctopus.nl
x
Volgens complottheorie zou Titanic nooit…
Is baby laten uithuilen nadelig voor ouder-kindrelatie? We bespreken de onderzoeken Man moet steeds thuis op zoon passen terwijl zijn vrouw altijd bij een zieke vriend in het ziekenhuis is

Volgens complottheorie zou Titanic nooit zijn gezonken, het eigenlijke doel was verzekeringsfraude

04 Juli 2022 • Door Skip
10.433
Advertisement

In de geschiedenis van de mensheid beschouwt men sommige gebeurtenissen als cruciaal, die als bepalende scheidslein functioneren tussen alles wat daarvoor bestond en alles wat er na dat specifieke moment komt. Deze situaties vormen tegelijkertijd de perfecte voedingsbodem voor samenzwerings- en complottheorieën.

Zo ging het met de maanlanding, of de tragedie waar Martin Luther King slachtoffer werd en recentelijk ook met de ramp van de Titanic. Volgens de nieuwste samenzweringstheorie is de Titanic nooit gezonken. Hoe zit dat?  

via: History

Ondanks dat er meer dan 100 jaar zijn verstreken sinds die noodlottige dag blijft het zinken van de Titanic gehuld in een zweem van mysterie.

Het was 14 april 1912 toen de RMS Titanic een ijsberg ramde en zonk in de ijskoude wateren van de Noord-Atlantische Zee en 1517 mensen het leven lieten, onder wie bemanningsleden en passagiers.

Gedurende de vorige eeuw zijn er veel theorieën en slechte voorspellingen verzonnen door mensen om aan zo'n verdrietige tragedie betekenis toe te kennen. Een tragedie waar de grenzen van de menselijke vindingrijkheid van toen aan de kritische blik van iedereen in de wereld is overgeleverd. 

Volgens de jongste samenzweringstheorie zou er een vooropgezette omwisseling van schepen zijn geweest tussen de leidsmannen van White Star Line, de firma die de Titanic had ontworpen.

En dan zou het met name gaan om de reisschepen Titanic en de Olympic die betrokken zouden zijn bij de omwisseling. De Olympic, een aanzienlijk ouder schip dat eigenlijk zou moeten zijn gevaren van Southampton naar New York in plaats van het megaschip. Door deze voorstelling van zaken zou een curieuze situatie bloot komen te liggen, namelijk dat de echte Titanic nooit gezonken is.

Het doel zou zijn geweest om met de botenwissel verzekeringsfraude te kunnen plegen, iets dat duidelijk niet goed is afgelopen.

De White Star Line had namelijk al sinds de oprichting te kampen met hevige concurrentie in heel de wereld. Tijdens een van de reizen met de Olympic, de vijfde om precies te zijn, zou er een ongeluk geweest zijn met het schip. Hierdoor zou dan de rederij verzekeringsfraude moeten beramen teneinde de financiële verliezen terug te krijgen. Helaas is, zoals bekend, de fraude niet goed afgelopen.

Dit alles gezegd hebbende, zijn er veel deskundigen en theoretici die deze vreemde theorie stellig verwerpen.

Kende jij deze theorie al? Denk je dat het aannemelijk is?  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt