Een passagier gooit munten in de motor van het vliegtuig uit bijgeloof en de vlucht wordt geannuleerd - Curioctopus.nl
x
Een passagier gooit munten in de motor…
19-jarig meisje verhuist per ongeluk naar een bejaardentehuis en vertelt over haar ervaringen De kunst om jezelf te behelpen: 20 mensen die hun problemen op een dwaze en hilarische manier hebben opgelost

Een passagier gooit munten in de motor van het vliegtuig uit bijgeloof en de vlucht wordt geannuleerd

01 Mei 2021 • Door Janine
3.400
Advertisement

Reizen met het vliegtuig maakt veel mensen bang: niet iedereen voelt zich op zijn gemak met vliegen in zulke complexe vervoermiddelen en op zulke enorme hoogtes. Er zijn mensen die van het moment van de reis profiteren om te ontspannen en mensen die onderweg hopen dat de vlucht goed zal verlopen. Het personeel aan boord instrueert passagiers over het gedrag dat ze moeten aannemen in geval van gevaar, en voor vertrek worden alle nodige controles uitgevoerd. Maar een man stond op het punt alle passagiers in gevaar te brengen uit bijgeloof.

Kort voordat het vliegtuig vertrok uit Weifang, nam een ​​man in China een paar munten en gooide ze in de motor. In feite hoopte meneer Wang dat de reis in vrede zou verlopen en dat iedereen zonder problemen op zijn bestemming - in Haikou - zou aankomen: hij zocht naar een zegening en zorgde er met zijn actie voor dat de vlucht werd geannuleerd. De vliegtuigmaatschappij Guangxi Beibu Gulf Airlines vertelde het hele verhaal.

Voordat het vliegtuig vertrok, merkte de bemanning enkele munten onder de motor op en sloeg dus alarm. Kort daarna gaf de heer Wang toe dat hij de munten erin had gegooid. De motor van een vliegtuig is een systeem van complexe mechanismen die klaar zijn om extreme temperaturen en luchtdrukken het hoofd te bieden, maar het binnendringen van een voorwerp kan gevaarlijk zijn. Hierdoor werd de vlucht geannuleerd en terwijl meneer Wang door de politie werd aangehouden, moesten de andere passagiers wachten op de volgende vlucht.

Als het gooien van munten in de fonteinen een veel voorkomend en volkomen onschadelijk gebaar van geluk is, het gooien van munten in de motor van een vliegtuig is dat helemaal niet. Gelukkig merkte de maatschappij de situatie op tijd op en slaagde erin de vlucht te blokkeren en de man veroorzaakte weinig ongemak in vergelijking met wat hij had kunnen veroorzaken als het vliegtuig was vertrokken. Het is echter niet de eerste keer dat een passagier deze bijgelovige daad verricht: in februari 2019 had een man hetzelfde gedaan, om dezelfde reden. De man moest een hoge boete betalen. Zou het zinvol zijn dat luchtvaartmaatschappijen duidelijk maken dat het verboden is om voorwerpen in vliegtuigmotoren te gooien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt