Dit super aerodynamische jacht kan met 100 km/u over water vliegen - Curioctopus.nl
x
Dit super aerodynamische jacht kan met…
Dit 9-jarige meisje met autisme heeft een hoger IQ dan Albert Einstein en Stephen Hawking IJsland experimenteert met de 4-daagse werkweek:

Dit super aerodynamische jacht kan met 100 km/u over water vliegen

08 Juli 2021 • Door Janine
743
Advertisement

Met 100 kilometer per uur over water vliegen: heb je enig idee wat voor gevoel het je kan geven? Als het je een onwerkelijke, bijna onmogelijke situatie lijkt, weet dan dat het binnenkort misschien niet zo is. De reden is het voertuig dat wordt gepresenteerd door de Franse startup A2V, een super-futuristisch voertuig dat een understatement zou zijn we het als ​​"boot" zouden definiëren.

Het heet "Lili" en het is een echt concentraat van technologie, vooral gebaseerd op een fundamenteel concept: aerodynamica. Ja, want deze hi-tech boot is ontworpen om zeer efficiënt door de lucht te zweven, waardoor hij recordsnelheden kan bereiken en tegelijkertijd brandstof kan besparen.

A2V (Advanced Aerodynamic Vessels) is een bedrijf gevestigd in Nantes en is gespecialiseerd in het ontwerpen van boten die het maximale uit de lucht kunnen halen om zich zo gemakkelijk en snel mogelijk te verplaatsen. Het basisidee is dit: de lucht zo efficiënt mogelijk gebruiken om het gewicht te "verlichten", sneller te gaan en minder brandstof te verbruiken.

Dit is de reden waarom de "Lili", met zijn futuristische ontwerp, een indrukwekkende aerodynamische draagkracht heeft, waardoor hij met ongeveer 100 km/u over het water kan vliegen, terwijl hij ongeveer twee of drie keer minder verbruikt dan een traditionele boot, allemaal in het voordeel van watervervuiling.

Advertisement

Maar de "Lili" draait niet alleen om snelheid en prestaties. Binnen is er een sfeer van luxe, met superverfijnde lederen details die de futuristische lijnen van het exterieur weerspiegelen.

Ongeveer 10 meter lang en gebouwd in plastic en glasvezel, is deze ongelooflijke boot een echte bliksemschicht op het water. Het is het vermogen om niet in de vloeistof te "zinken" waardoor het minder brandstof kan gebruiken, terwijl de specifieke vorm speciaal is ontworpen om te voorkomen dat het kantelt.

Natuurlijk hangt er, zoals vaak gebeurt bij vaartuigen als deze, aan technologie en prestaties een prijskaartje. Dit jacht is namelijk zo'n 1,2 miljoen euro waard, dus het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Desondanks is er geen tekort aan luxe toeristische bedrijven en realiteiten die het al in verschillende delen van de wereld hebben gekocht. De toepassingen waarvoor het zich bovendien leent, zijn talrijk, van taxiboten tot kustbewaking.

Wie weet zien we hem vroeg of laat over het water vliegen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt