Hij woont al meer dan 20 jaar in een huis dat niet van hem is en heeft nooit betaald: hij is er altijd in geslaagd om uitzetting te voorkomen

Janine image
door Janine

04 Mei 2021

Hij woont al meer dan 20 jaar in een huis dat niet van hem is en heeft nooit betaald: hij is er altijd in geslaagd om uitzetting te voorkomen
Advertisement

Guramrit Hanspal, een 52-jarige man die in Long Island in de staat New York woont, slaagde erin om in een huis te wonen dat al meer dan 20 jaar niet van hem was, zonder ooit te betalen en zonder ooit uitzetting te voorkomen. Het huis met 3 slaapkamers en bijna 200 vierkante meter werd in 1998 door de man gekocht voor $290.000. Sinds die dag heeft de man echter maar één termijn van de hypotheek betaald en is hij er via verschillende rechtszaken in geslaagd om uitzetting te voorkomen.

via nypost.com

Advertisement
nypmetro/twitter

nypmetro/twitter

Na de eerste betaling van $1.602 bleef de man in gebreke en een jaar later begon de controversiële kwestie: het huis werd in beslag genomen en Guramrit Hanspal werd uitgesloten van enige aanspraak op het onroerend goed. Vanaf januari 2001 begon de man met het indienen van verschillende faillissementsaanvragen. In 2004 heeft hij vervolgens de woningakte overgedragen aan een vriend, maar hij had daar wettelijk niet het recht toe. Deze vriend heeft vervolgens in 2005 faillissement aangevraagd en opnieuw uitzetting voorkomen. Uitvluchten, slimheid en gebrek aan eerlijkheid: volgens gerechtelijke documenten van de New York Post heeft de man vier rechtszaken aangespannen en zeven keer het faillissement aangevraagd om uitzetting te voorkomen.

Advertisement
Not the actual photo - Tim Marshall/Unsplash

Not the actual photo - Tim Marshall/Unsplash

Momenteel is het huis in handen van twee banken en een onroerendgoedbedrijf, maar hoewel het huis niet van hem is, is de man nooit weggegaan: hij slaagde erin om in het huis te blijven volgens de “automatische opschortingsregels” van de faillissementswet van de Verenigde Staten, wat debiteuren een tijdelijke onderbreking geeft van incasso en executieverkopen. De man bewoont het pand dus niet legaal, maar hij is niet de enige die bereid is om naar de rechter te stappen om deze illegale bezetting uit te breiden. Advocaat Jordan Katz, die de huidige eigenaar van het pand vertegenwoordigt, zegt dat geen enkele zaak in de buurt komt van die van de heer Hanspal.

"Het verhaal van deze zaak, die ongeveer 20 jaar heeft geduurd, moet eindigen", schreef de rechter van Nassau Scott Fairgrieve in een proces van december 2019, maar - ondanks herhaalde pogingen - bezet de man nog steeds het pand en de dag waarop hij het huis zal verlaten lijkt erg ver weg.

Advertisement