De huurder gaat weg en laat tonnen afval achter: "de borg mag u houden"

Janine image
door Janine

20 Mei 2022

De huurder gaat weg en laat tonnen afval achter: "de borg mag u houden"
Advertisement

Als het om huurwoningen gaat, kunnen conflicten tussen huurders en eigenaren aan de orde van de dag zijn. Problemen met betalingen, eventuele werkzaamheden of wederzijds wangedrag: het komt zelden voor dat in deze gevallen alles altijd soepel verloopt. En hoewel sommige verhuurders hun best doen om het leven van de huurders moeilijk te maken, moet gezegd worden dat hetzelfde waar kan zijn in de tegenovergestelde zin, wanneer het de bewoners van de gehuurde huizen zijn die grote problemen veroorzaken.

Lee Locking, de 56-jarige huisbaas, die geschokt aan iedereen bekend maakte in welke staat hij zijn woning aantrof na de verhuizing van de huurder die er woonde, weet er alles van. Hoe ver kan verwaarlozing en gebrek aan respect gaan tegenover een plek die geen eigendom is? Het antwoord is precies in het verhaal van deze persoon te vinden. Laten we eens kijken.

via Wales online

Advertisement

Tonnen afval en schade, waardoor het geld dat door de huurder als borgtocht werd betaald, lang niet voldoende is. We zouden het op deze manier kunnen samenvatten, en het zou een understatement zijn, de staat waarin Locking zijn huis vond nadat de persoon die daar woonde was vertrokken. Het gebeurde in Wales, in Swansea, en deze huisbaas zei dat hij op zijn zachtst gezegd "geschokt" was door wat hij zag.

"Zorgt u maar voor wat ik heb achtergelaten", zou de huurder tegen Locking gezegd hebben, die, alsof hij een vriendelijke concessie deed, eraan zou toevoegen dat de huisbaas de aan het begin van hun verblijf in dat huis betaalde borg van £400 mocht houden.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Maar wat vond Lee Locking daar? De juiste vraag om te stellen zou misschien zijn: "wat heeft hij niet gevonden?". Overal kattenbakvulling, bedorven etensresten, kamers in complete wanorde, overal afval, en de lijst kan nog wel even doorgaan.

"Ik heb geen idee hoe deze persoon hier kon slapen - zei de eigenaar - ze vertelden me dat er minstens drie of vier ton afval is om op te ruimen. Ik ben echt geïrriteerd en boos op de makelaar die de verhuur door de jaren heen heeft beheerd, gezien de staat waarin het aan mij is teruggegeven."

Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

Ja, want Locking had, tegen een procentuele betaling van de door de voormalige huurder ontvangen huur, het beheer van deze relatie toevertrouwd aan een bedrijf in de sector. Van zijn kant zei het bedrijf dat "de zaak ernstig is" en dat het "de klacht van de klant ter harte zal nemen om alle problemen op te lossen". In de tussentijd moet dat Welshe huis echter zeker van boven tot onder opgeruimd worden, en de huiseigenaar kan alleen maar verbijsterd zijn om wat er is gebeurd.

Wat vind jij? Heb je ooit een soortgelijke situatie meegemaakt met een huurhuis?

Advertisement