De huiseigenaar eist dat de toekomstige huurder $12.000 vooruit betaalt - Curioctopus.nl
x
De huiseigenaar eist dat de toekomstige…
Hij breekt in in een huis, steelt voorwerpen en eet een tussendoortje: dief verraden door de sporen van kaas Een moeder is het zat om de dochter van haar buurvrouw naar school te brengen:

De huiseigenaar eist dat de toekomstige huurder $12.000 vooruit betaalt

21 April 2022 • Door Janine
704
Advertisement

Een huis huren lijkt misschien een simpele handeling, maar dat is het helemaal niet: je moet het huis vinden dat aan je wensen voldoet, dat past binnen het beschikbare budget, dat in goede staat wordt gehouden en dat zich in een comfortabele omgeving bevindt of in een buurt die door de huurder wordt gewaardeerd. De huurmarkt van vandaag is een moeilijke markt en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar een voorbeeld van.


De hoofdpersoon van dit verhaal is Jeong Park, een journalist die op zoek is naar een huurhuis in Los Angeles. De man deelde op Twitter een beeld dat al snel populair werd en het debat opende over de huurkwestie en over de - soms ronduit absurde - verzoeken van verhuurders. De afbeelding is het screenshot van een bericht, waarvan we begrijpen dat het van de verhuurder komt. We gaan er daarom van uit dat Jeong contact heeft opgenomen met de eigenaar van het pand omdat hij interesse heeft om het te huren. Wat de journalist en vervolgens de gebruikers sprakeloos maakte, was het aantal ingediende verzoeken.

De verhuurder verlangt namelijk van de nieuwe huurder dat hij vooruit betaalt, dus op het moment van de verhuizing maar liefst 6 maanden huur. Kort daarna geeft hij echter aan dat een maand wordt "gegeven", en dat de te verwachten maanden dus 5 worden. Bij dit bedrag, dat ons al behoorlijk hoog lijkt, wordt een borg van 3.100 dollar toegevoegd. Om in dat huis te trekken, zou Jeong dus $11.575 hebben moeten betalen. De post op twitter werd becommentarieerd, niet alleen door mensen die zich in Jeongs moeilijkheden hebben herkend en mensen die op zoek zijn naar een huis, maar ook door de eigenaren: sommigen van hen beweren dat de prijzen van huizen en hun onderhoud zijn gestegen, maar ze zijn toegewijd aan het handhaven van een betaalbare prijs. Verrassend aan het screenshot in kwestie betreft het voorschot van 6 maanden huur, naast de borg. Heb jij geluk gehad met de huur van je woning of heb je moeilijkheden ondervonden?

Tags: AbsurdHuizenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt