"Ik ben geen kinderdagverblijf": een oma vraagt ​​haar dochter 12 euro per uur om voor haar kleinzoon te zorgen - Curioctopus.nl
x
"Ik ben geen kinderdagverblijf": een…
Fulltime op kantoor achter de computer: over 20 jaar zie je er misschien uit als deze griezelige pop Absolute eenheden: 18 dingen en dieren zo groot dat ze ons geïntimideerd achterlaten

"Ik ben geen kinderdagverblijf": een oma vraagt ​​haar dochter 12 euro per uur om voor haar kleinzoon te zorgen

10 Mei 2021 • Door Janine
6.613
Advertisement

Veel moeders en vaders weten het: hulp krijgen met hun kinderen van hun ouders is vaak essentieel. Kinderen bouwen niet alleen een constructieve en waardevolle familieband op met hun grootouders, maar er is ook de mogelijkheid om te kunnen rekenen op figuren die altijd aanwezig zijn, en uiteraard kosteloos.

Zou je ooit denken dat een grootmoeder of een grootvader je om geld zou vragen om voor hun kleinkinderen te zorgen? Als je nee hebt geantwoord, dan heb je het mis, want de oma over wie we je gaan vertellen, was in staat om elk patroon omver te werpen. Ze bracht een brede discussie op gang dat letterlijk de meningen verdeelde, en ze beweerde dat ze geen kinderdagverblijf was en daarom vroeg om betaald te worden om op haar kleinkind te passen.

via: Daily Mail

Het zou een understatement zijn om te spreken van een verhit debat. De grootmoeder in kwestie was voor velen een echte reden van schandaal. Maar laten we orde op zaken stellen. Volgens wat de vrouw zei, verdient elke baan het betaald te worden, en de zorg voor de kleinkinderen dus ook.

"Mijn dochter vroeg me om twee of drie dagen per week voor haar zoon te zorgen - zei ze - maar ik werk. Hiervoor wil ik betaald worden. Ik hou van mijn kleinzoon, maar ik ben geen kinderdagverblijf". En ze specificeerde vervolgens het tarief dat haar dochter haar zou moeten betalen, oftewel ongeveer 12 euro per uur, nuttig om de verliezen te compenseren die voortvloeien uit het feit dat ze haar voornaamste bezigheid hebben verwaarloosd.

In het licht van dit alles is het niet moeilijk om je de reacties van gebruikers op internet voor te stellen. Sommige mensen hebben de oma "hebzuchtig" genoemd, anderen "ongevoelig", weer anderen vonden het "gewoon schandalig". Voor veel mensen is het praktisch ondenkbaar dat de vrouw wordt betaald voor een activiteit die veel grootouders gratis en met plezier doen.

Ondanks de verontwaardigde reacties waren er ook mensen die de redenen van de vrouw begrepen en meenden dat, om voor haar kleinzoon te zorgen, ze haar werk zou moeten verwaarlozen en het haar tijd zou kosten. Om deze redenen zijn er volgens sommigen enkele essentiële plichten die kinderen op een respectvolle manier moeten hebben jegens oudere ouders.

Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat de episode een reeks gedachtes oproept. Hoewel de relatie tussen grootouders en kleinkinderen in feite iets wonderbaarlijks en nuttigs is en zoveel mogelijk gecultiveerd moet worden, is het ook waar dat er situaties zijn waarin sommige ouders hun grootouders misschien een beetje te vanzelfsprekend vinden, zonder afbreuk te doen aan genegenheid en familiebanden.

Wat vind jij? Onrechtvaardig of zinvol verzoek?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt