Priester maakt tijdens de mis bekend dat hij verliefd is geworden op een vrouw - Curioctopus.nl
x
Priester maakt tijdens de mis bekend…
Twijfelachtige smaak maar onberispelijke presentatie: 20 objecten die ons perplex achterlaten Een bedrijf ontwerpt een tas om te wandelen met je vissen

Priester maakt tijdens de mis bekend dat hij verliefd is geworden op een vrouw

19 Mei 2021 • Door Janine
3.550
Advertisement

Hoewel het in andere religies, bijvoorbeeld de protestants-christelijke, is toegestaan, vereist de katholieke religie dat priesters en nonnen geen partners hebben, niet trouwen of kinderen krijgen en zich volledig wijden aan de gemeenschap van gelovigen. De aardse liefde verlaten om het spirituele te omarmen is geen opgave: het is een bewuste keuze. Het komt echter niet zelden voor dat sommige priesters en nonnen hebben besloten hun gewoonte op te geven om een ​​relatie met een andere persoon aan te gaan: dit is precies wat er met don Riccardo Ceccobelli is gebeurd.

In het dorp Massa Martana, in de provincie Perugia, in Italië, deed de 42-jarige pastoor een grote openbaring tijdens de zondagsmis: hij kondigde aan de gelovigen van de parochie van San Felice aan dat hij spoedig zijn religieuze geloften zou opgeven omdat hij verliefd was geworden op een vrouw. Na zichzelf lange tijd te hebben ondervraagd, voelde pater Riccardo zich klaar om afscheid te nemen van het priesterschap om in plaats daarvan “ja” te zeggen tegen de aardse liefde. De woorden die hij voor de gelovigen had, en uitgesproken tegenover bisschop Gualtiero Sigismondi, ontroerden de ongelovigen: "Mijn hart is verliefd, ook al heb ik nooit de gelegenheid gehad om de beloften die ik heb gedaan te overtreden. Ik wil proberen deze liefde te leven zonder het te sublimeren, zonder het te verwijderen. Ik kan niet anders dan consistent, transparant en correct blijven tegenover de kerk, zoals ik tot nu toe altijd ben geweest.

De beslissing van Riccardo werd echter niet negatief ontvangen, noch door de curie, noch door de daar aanwezige bisschop. Deze laatste zei: "Tot jullie, beste broeders en zusters, doe ik deze oproep: we hebben niet het recht om commentaar te leveren op wat Don Riccardo heeft besloten, maar eerder de plicht om hem de omhelzing van het gebed niet te laten missen." Don Riccardo werd vervolgens bedankt voor zijn toewijding en de jaren die hij in dienst van de kerk en de gelovigen had doorgebracht.

Don Riccardo heeft veel gehuild, omdat het buitengewoon moeilijk was om deze beslissing te nemen, maar hij vond de liefde en na 9 jaar priesterschap besloot hij een andere weg in te slaan. In plaats van het weg te duwen en te proberen zijn gevoel te onderdrukken, besloot hij het te accepteren en er open en eerlijk over te praten. Hij weet niet wat de toekomst voor hem in petto heeft, maar hij is zich ervan bewust dat zo'n mooi gevoel het verdient om volop en zonder reserve geleefd te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt