Een dakloze man wordt door de kapper geschoren: zijn familie herkent hem nadat de foto's viraal zijn gegaan - Curioctopus.nl
x
Een dakloze man wordt door de kapper…
Grappig en vermakelijk: 15 foto's bewijzen dat je je met een huisdier onmogelijk kunt vervelen Deze kampeertent in blokhutstijl biedt een luxe ervaring en is tot in de details bestudeerd

Een dakloze man wordt door de kapper geschoren: zijn familie herkent hem nadat de foto's viraal zijn gegaan

25 Mei 2021 • Door Janine
17.508
Advertisement

Toen Joao Coelho Guimaraes op straat belandde, wist hij dat zijn leven voor altijd zou veranderen. Deze Braziliaanse man uit Goiania heeft niet alleen alles opgegeven wat hem dierbaar was, maar heeft zich ook letterlijk van alle comfort ontdaan. Zijn dak was de hemel en zijn huis was overal: een situatie van absolute vrijheid maar zeker niet eenvoudig.

Zijn familieleden hadden al ongeveer 10 jaar niets van hem gehoord. Zwervend veranderde de 45-jarige man zijn uiterlijk en werd hij onherkenbaar. Totdat een schoonheidssalon besloot hem een ​​cadeau te geven. Het was op dat moment dat hij, nadat hij was opgeknapt en een soort beroemdheid was geworden, zijn familie op een heel bijzondere manier wist te vinden.

Als je zonder dak boven je hoofd leeft, verandert alles. Er is geen manier om voor jezelf te zorgen, en bij Joao was dat vrij duidelijk. Zijn dikke baard en lange kroeshaar maakten hem vrijwel onherkenbaar. Totdat hij in de straten van zijn stad de schoonheidssalon en kledingzaak Padoo tegenkwam. Hij zette zich schrap en ging naar binnen en vroeg alleen om een ​​scheermesje om zijn baard eraf te halen.

Het was op dat moment dat de winkelmedewerkers, onder de indruk van deze man die bescheiden om wat hulp vroeg, besloten dat ze hem een ​​complete make-over zouden geven, evenals een nieuwe garderobe. Nadat hij het voedsel dat hem werd aangeboden had geweigerd, besloot Joao dat hij in plaats daarvan aan die metamorfose zou beginnen, een ervaring die voor hem erg belangrijk bleek te zijn.

Advertisement

Haar geknipt, baard eraf geschoren, overhemd, broek, jas en nieuwe schoenen: Joao's transformatie was voltooid. Van een onverzorgde dakloze man was hij letterlijk een ander mens geworden.

Zijn make-over was zo ongelooflijk dat de schoonheidssalon besloot foto's te delen van de gebeurtenis, die snel viraal gingen. En, dankzij de kracht van sociale media, zou dat wat Joao zich nooit had kunnen voorstellen, gebeuren.

Eenmaal opgeknapt en veranderd, herkende zijn familie hem en probeerden ze hem op te sporen. Het was niet gemakkelijk, want na een dag bij de kapper was Joao weer op straat terechtgekomen.

Advertisement

Met de hulp van verschillende plaatselijke bewoners zijn ze erin geslaagd, en konden ze hun familielid na meer dan 10 jaar weer omhelzen.

Zijn verhaal is de hele wereld overgegaan, en heeft veel mensen ontroerd en een glimlach gegeven. Joao's familie dacht zelfs dat hij voor altijd was verdwenen en, ondanks de ontdekking en transformatie, zei de man dat hij op straat wilde blijven leven.

Advertisement

“Alleen daar voel ik me vrij”, zei hij, ondanks het feit dat zijn zus had aangeboden hem bij haar thuis te verwelkomen. We wensen deze man een goed leven toe!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt