Een monsterlijk uitziende vis werd op mysterieuze wijze gevonden op een strand in Californië

Janine image
door Janine

21 Mei 2021

Een monsterlijk uitziende vis werd op mysterieuze wijze gevonden op een strand in Californië
Advertisement

Het komt weleens voor dat we getuige zijn van uiterst zeldzame verschijnselen en gebeurtenissen. Een monsterlijk uitziende vis is gestrand op de oever van de beschermde maritieme arena van Crystal Cove State Park in Laguna Beach, in Californië, door de zwemmer en visser Ben Estes. Dit is een unieke episode, aangezien deze vis gewoonlijk in de diepe oceaanwateren leeft, ongeveer 920 meter diep, tamelijk ongrijpbaar is en bijna nooit buiten zijn leefgebied is gezien.

via CNN

Advertisement
Crystal Cove State Park/Facebook

Crystal Cove State Park/Facebook

Het is niet bekend hoe de vis op het strand terecht is gekomen: "Het is zeer zeldzaam om een ​​echte zeeduivel intact te zien, en het is niet bekend hoe of waarom de vis aan de kust terechtkwam", schreef de staf van Crystal Cove State Park in een bericht op hun Facebook-pagina. Zij waren het die de foto's van dit wezen deelden. Zijn uiterlijk blijft zeker niet onopgemerkt: het wezen is zwart, heeft puntige en scherpe tanden als glas, een rond lichaam en een lange lichtgevende hengel die als aas wordt gebruikt om prooien aan te trekken in de duisternis van de diepe wateren.

Advertisement
Crystal Cove State Park/Facebook

Crystal Cove State Park/Facebook

Het is een soort zeeduivel, waarvan er 200 varianten zijn. Deze soort staat bekend als de "Pacific Football Fish" en de grote omvang heeft ertoe bijgedragen dat parkleden het als een vrouwtje konden identificeren. De vrouwelijke Pacific Football Fish kan wel een halve meter lang worden, terwijl de mannetjes kleiner zijn. Het park schrijft: “Alleen vrouwtjes hebben een lange hengel op de kop met lichtgevende stekels die als aas worden gebruikt om prooien tot 3000 voet in de duisternis van het diepe water te lokken! Hun tanden zijn als spitse glasscherven, ze zijn transparant en hun grote bek is in staat prooien zo groot als hun eigen lichaam op te zuigen en door te slikken.”

weltderwunder pinterest

weltderwunder pinterest

Ondanks hun monsterlijke uiterlijk zijn het buitengewoon interessante vissen en de ontdekking van een exemplaar aan de kust zet geleerden zeker aan het denken, die op zoek zijn naar antwoorden om te begrijpen waarom zo'n schepsel niet in de diepten van de oceaan werd gevonden. Badgasten hopen daarentegen nooit een exemplaar met dit aspect tegen te komen.

Advertisement