Ze ontdekt dat haar kaart is geblokkeerd en belt de bank om uitleg: “We dachten dat u was overleden”

Janine image
door Janine

22 Oktober 2022

Ze ontdekt dat haar kaart is geblokkeerd en belt de bank om uitleg: “We dachten dat u was overleden”
Advertisement

In het leven kan het gebeuren dat je situaties moet ervaren die aan het absurde grenzen, maar soms wordt echt overdreven. Velen zullen een betaling hebben gedaan met hun creditcard die geweigerd werd: misschien was deze verlopen, of zat je onder de limiet zonder het te beseffen, of misschien was het een simpele systeemfout die later wel succesvol was. Het is daarentegen maar weinig mensen overkomen die werd verteld dat de reden te maken had met hun dood, zoals in het geval van een Engelse vrouw die contact moest opnemen met haar bank om te begrijpen hoe het mogelijk was.

via New York Times Post

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Natalie Holdsworth is 30 jaar, woont in Bridlington en is moeder van drie kinderen. Daarnaast is een ander kenmerk van de vrouw dat ze ongetwijfeld nog leeft. Een aspect dat niet gespecificeerd zou hoeven worden, ware het niet voor het ongelooflijke verhaal waar ze bij betrokken was. De jonge moeder was namelijk in de supermarkt en toen het tijd was om te betalen, werd haar kaart geweigerd. Op dat moment kon Natalie niet anders dan contact opnemen met haar bank om opheldering te vragen en pas toen ontdekte ze de absurde reden: haar rekening was gesloten omdat de vrouw dood was verklaard.

Maar hoe was zoiets mogelijk? In werkelijkheid betrof het de dood van de oma van Natalie, Eileen McEvoy, voor wie haar kleindochter constant had gezorgd. Het pensioen van de oude vrouw werd één keer per maand op Holdsworth's rekening gestort. Maar toen Eileen stierf, dacht de bank dat het Natalie was die was overleden, waardoor de rekening werd gesloten.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw vertelde hoe het telefoongesprek met de bankmedewerkster verliep. Toen ze zich realiseerde dat de kaart geblokkeerd was, dacht ze: “wat raar. Ik had geld op mijn rekening, dus ik was in de war. Ik belde meteen de bank en ze vroegen me om mijn sorteercode, rekeningnummer en de rest in te voeren. Toen de medewerker de telefoon opnam, vertelde ik haar wie ik was. Ze antwoordde: ‘Oh, je bent op 1 mei overleden.’ Ik antwoordde: 'Sorry? Dat ben ik duidelijk niet, aangezien ik aan het telefoneren ben.' Ik was geschokt."

Natalie legde vervolgens uit dat zij niet de overleden persoon was, maar haar oma, en na een drie uur durend gesprek vertelde de telefoniste haar dat de bank haar rekening zou heropenen. Pas een paar weken later ontving de vrouw de nieuwe kaart correct geconfigureerd. Ondertussen had Holdsworth enorme en dringende kosten te betalen. “Ik moest een noodlening krijgen van de gemeente en kon rekenen op mijn familie en die van mijn partner. Volslagen belachelijk."

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Om deze reden vroeg Natalie haar bank om vergoeding voor de schade die ze hadden veroorzaakt, maar als reactie werd haar een onaanvaardbaar aanbod gedaan: "Ze boden me £11 aan om het drie uur durende telefoongesprek te dekken dat ik eerder had gemaakt. Ik dacht dat ze een grapje maakten. £11 voor alle stress en ergernis die ze me hadden bezorgd. Toen ik aandrong, zeiden ze dat ze me 73 pond konden aanbieden. Ik weigerde, maar ik ben niet tevreden met wat ze me hebben aangedaan."

Uiteindelijk compenseerde de Financiële Ombudsman, na de zaak tweemaal te hebben onderzocht, Natalie met £1289 om de klacht te archiveren. De vrouw gelooft echter niet dat het voldoende is, vanwege de moeilijkheden die ze heeft ondervonden. "Om eerlijk te zijn, met alle problemen die ze me hebben aangedaan, is het niet genoeg. Zelfs het betalen van de achterstand van mijn rekeningen is een heel gedoe na zoveel tijd zonder geld te hebben gezeten.”

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement