Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden"

Janine image
door Janine

31 Mei 2021

Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden"
Advertisement

Het geslacht komt niet altijd overeen met genderidentiteit en als je je realiseert wat je bent vanuit biologisch oogpunt en wat je bent vanuit een innerlijk oogpunt, zijn er twee manieren: de moed vinden om te veranderen of gehinderd worden door de angsten en vooroordelen van mensen. Natalie Zamani koos resoluut voor de eerste optie en begon aan een lange reis - ongetwijfeld vol obstakels - om zichzelf te vinden. Nu, na 14 maanden hormonen te hebben geslikt, is ze uiterlijk dezelfde persoon die ze innerlijk altijd is geweest.

via Synthwaved/reddit

Advertisement
Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden" - 1

https://www.reddit.com/r/lgbt/...

Sinds haar jeugd voelde Natalie zich niet op haar gemak in haar eigen lichaam. Ze voelde zich verloren en wist niet wat ze moest doen, hoe ze haar situatie en gemoedstoestand moest beschrijven en wie ze om hulp moest vragen. Al toen ze klein was, had ze vrouwelijk gedrag. Met de tienertijd, en het begin van de puberteit, voelde ze zich ongemakkelijk in haar lichaam, dat onderhevig was aan ontwikkelingen en veranderingen: toen ze eindelijk een definitie vond van die emoties die haar een verkeerd en ongemakkelijk gevoel gaven, realiseerde ze zich dat ze transgender was.

Advertisement
Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden" - 2

https://www.reddit.com/r/trans...

Ze deed onderzoek en vond informatie: ze ontdekte dat ze dankzij het gebruik van hormonen het pad van transitie kon inslaan. De ervaringen van anderen hielpen haar te begrijpen dat het niet gemakkelijk zou zijn en dat transgenders een moeilijk leven hadden en vaak werden verbannen naar de marge van de samenleving, of ze kozen ervoor om in de marge te blijven om niet opgemerkt te worden. Maar dat ontmoedigde haar niet: ze wilde haar leven volop leven, ze ging naar de dokter en een paar dagen later begon ze hormonen te slikken.

Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden" - 3

https://www.reddit.com/r/lgbt/...

Ze geeft toe dat het de moeilijkste periode van haar leven was, maar ook de periode waarin ze kon groeien. Ze had het geluk om de steun van familie, vrienden en haar partner te krijgen. In 14 maanden werd ze de persoon die ze altijd voelde dat ze was en begon ze van zichzelf te houden.

Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw: "Ik heb mezelf gevonden" - 4

https://www.reddit.com/r/trans...

Natalie besloot haar verandering te documenteren met foto's, die ze samen met haar verhaal op Reddit deelde: ze hoopt dat ze mensen die zich ongemakkelijk in hun lichaam voelen, kan motiveren om niet bang te zijn. Ze zegt het openlijk: de overgang is moeilijk en ongemakkelijk, maar na verloop van tijd wordt alles eenvoudiger en vervalt elk offer wanneer innerlijk welzijn wordt bereikt.

Advertisement