Ze maakt poppen met dezelfde fysieke kenmerken als kinderen: ze wil ze helpen diversiteit te accepteren

Janine image
door Janine

14 April 2021

Ze maakt poppen met dezelfde fysieke kenmerken als kinderen: ze wil ze helpen diversiteit te accepteren
Advertisement

Spelen is een fundamenteel onderdeel van het groei- en ontwikkelingsproces van kinderen. Met name poppen hebben de kracht om hen comfort en gezelschap te geven en een groot deel van hun aandacht gaat naar hen: ze spelen met ze, knuffelen ze en zorgen voor ze. Amy Jandrisevits, een voormalig maatschappelijk werkster en bekwaam vakvrouw, besefte dit belang en besloot om gepersonaliseerde poppen te maken met als doel kinderen met fysieke bijzonderheden te helpen hun verschillen te accepteren, waarderen en ervan te houden.

via today.com

Advertisement

a_doll_like_me/Instagram

Het idee ontstond toen Amy zich realiseerde dat poppen altijd hetzelfde uiterlijk en dezelfde uitdrukkingen hadden: er was geen diversiteit maar alleen stereotiepe modellen. Gedreven door de wens om dingen te veranderen, en in de overtuiging dat poppen ook de kracht hebben om een ​​geweldige boodschap over te brengen, heeft ze er 4 jaar over gedaan om poppen te maken die "inspirerende kunstwerken" zijn.

Advertisement
A Doll Like Me facebook

A Doll Like Me facebook

Elk werk is in feite aangepast op basis van de fysieke bijzonderheden van de kleine eigenaren en elke pop reproduceert nauwgezette details die Amy van de foto's vastlegt. Het gaat niet alleen om het creëren van een esthetisch aantrekkelijk product, maar ook om het vertellen van een verhaal met als doel verschillen en inclusiviteit te vergroten. Amy gaat aan haar werktafel zitten en begint met het proces, dat wel 7 uur kan duren.

https://www.instagram.com/p/CL...

Amy voelt zich vereerd om deel uit te maken van hun verhalen en om met bevoorrechte ogen naar hun wereld te kijken. Er zijn meer dan 300 poppen gemaakt door Amy, die worden betaald door de ouders van de kinderen of gezondheidswerkers.

https://www.instagram.com/p/CL...

Voor het geval dat ze dit bedrag, ongeveer $100, niet kunnen betalen, draagt ​​de vrouw de kosten: ze wil elk kind geluk en hoop geven, onder alle omstandigheden. Het is waar dat Amy van dit initiatief - genaamd "A doll like me" - een echt beroep heeft gemaakt.

https://www.instagram.com/p/CI...

Na jaren als maatschappelijk werkster op de afdeling kinderoncologie te hebben gewerkt, startte ze dit kleine bedrijf, maar haar bedoeling is altijd geweest om goed te doen.

Advertisement

https://www.instagram.com/p/CF...

Volgens de vrouw zouden we allemaal een pop moeten hebben die op ons lijkt. Sommigen vinden ze niet "mooi", maar het kan Amy niets schelen: het gaat erom dat ze een verschil kunnen maken.

Advertisement