Hij verbindt zijn hoofd en doet de theorie-examens voor het rijbewijs in plaats van andere mensen: gearresteerd - Curioctopus.nl
x
Hij verbindt zijn hoofd en doet de theorie-examens…
Zijn het twee verschillende foto's of dezelfde? Test jezelf met deze optische illusie Gevaarlijke spellen: 15 foto's uit het verleden laten ons zien hoe de parken van vroeger verre van veilig waren

Hij verbindt zijn hoofd en doet de theorie-examens voor het rijbewijs in plaats van andere mensen: gearresteerd

05 Juni 2021 • Door Janine
19.701
Advertisement

Wat zou je al niet doen om te slagen voor een examen? Zo kunnen we met een vleugje ironie samenvatten wat een 28-jarige man in het Verenigd Koninkrijk deed. Een echt plan om de rijexamen examinatoren op te lichten, waarbij hij, voordat hij werd ontmaskerd - dat kunnen we wel zeggen! - meerdere keren het controlepersoneel voor de gek heeft gehouden.

Een compleet verband om het hoofd: dit is de truc die Izmir Senaj, uit East Ham, Londen, gebruikte bij de theorie-examens voor het rijbewijs om zich voor te doen als iemand anders. Lijkt het je onmogelijk? Niet echt, want zijn zwendeltruc werkte meerdere keren!

via: Metro

Vier keer was het script in verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk steeds hetzelfde. Senaj verscheen bij de centra van Driver and Vehicles Standards Agency (DVSA) onder omstandigheden die medelijden bij het personeel opwekte en liegend over zijn identiteit. In feite deed hij zich voor als de mensen die ermee hadden ingestemd hem in zijn plaats het gevreesde theorie-examen te laten afleggen, gewoon door te doen alsof ze slachtoffer waren van ernstige verwondingen of ongelukken, waardoor ze verband om het hoofd hadden.

Een val van een ladder, een ongeluk op de bouwplaats en meer: ​​de fraude van Senaj ging zo door, met deze excuses, totdat het onderzoekspersoneel achterdochtig werd.

Het gebeurde in Swindon, waar een medewerker, die niet erg zeker was van het vreemde personage dat was gekomen om het examen af ​​te leggen, hem zijn examen liet doen om tijd te winnen en de politie te bellen. Toen de agenten arriveerden, kwam de waarheid aan het licht: Senaj werd ontmaskerd en pleitte schuldig aan de aanklachten tegen hem.

De gearresteerde man werd later door de Swindon Crown Court veroordeeld tot twee jaar en vier maanden gevangenisstraf voor vier aanklachten van fraude en verschillende andere misdrijven. "Zijn acties toonden een totale minachting voor het systeem en de regels - merkte rechter Jason Taylor op - alles wat hij deed zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van mensen op straat".

Volgens wat Senaj zei, zou hij zich hebben uitgeleend om zijn hoofd te verbinden en de tests af te leggen in plaats van andere mensen om een ​​deel van zijn gokschulden af ​​te betalen. Wie weet echter hoe lang hij zou zijn doorgegaan met doen alsof hij iemand anders was als hij niet was gepakt!

Tags: WTFNieuwsgierigAbsurd
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt