Ze verbieden hem een ​​korte broek naar school te dragen: hij presenteert zich uit protest in een rok - Curioctopus.nl
x
Ze verbieden hem een ​​korte broek…
18 situaties die zo irritant zijn dat zelfs de meest kalme persoon zijn geduld zou verliezen Sommige landen hebben

Ze verbieden hem een ​​korte broek naar school te dragen: hij presenteert zich uit protest in een rok

13 Juni 2021 • Door Janine
2.038
Advertisement

De dresscodes variëren naargelang de context en de verschillende omstandigheden: het is ondenkbaar om met een smoking naar het strand te gaan, net zoals het ondenkbaar is om met een sportkostuum naar een belangrijke ceremonie te gaan. Maar hoe moet je je op school kleden? Het is waar dat elke school zijn eigen dresscode heeft: er zijn nog steeds instellingen waar uniformen worden gedragen en de instellingen die deze hebben afgeschaft, maar er zijn in ieder geval regels die gerespecteerd moeten worden. Een 16-jarige jongen besloot elke regel te overtreden door uit protest een rok te dragen: sommige studenten werden namelijk naar huis gestuurd omdat ze in de warmere maanden een korte broek droegen.

via: bbc.com

16-year-old Shane Richardson has been wearing a skirt to school in protest after some pupils were sent home for wearing shorts in warm weather.

Pubblicato da BBC Scotland News su Venerdì 4 giugno 2021

Shane Richardson is een 16-jarige jongen en gaat naar de Moffat Academy in Dumfries en Galloway, die wordt beschouwd als een van de beste scholen in Schotland. De kledingcode van de school bepaalt dat leerlingen alleen een donkere broek of een rok mogen dragen: broeken voor jongens en rokken voor meisjes. Op een dag was het echter erg warm, de airconditioning in de klaslokalen stond uit en de jongens droegen korte broeken. Juist om deze reden werden ze naar huis gestuurd. Dus Shane, om te protesteren tegen regels die achterhaald en ook oneerlijk werden geacht, leende een rok van zijn jongere zus Lexi en ging naar school met een nieuw uniform.

foto: pxhere

De protesten van de jongen bleven echter niet onopgemerkt en de gemeente besloot de kledingvoorschriften van de school te herzien en wijzigingen aan te brengen. De woordvoerder van de Dumfries and Galloway Council zei dat het beleid van de Moffat Academy al "enkele jaren" van kracht was en voorbestemd was om te worden bijgewerkt, hoewel het nog steeds noodzakelijk is om "normen van excellentie” te handhaven. Ouders en schoolpersoneel hebben ook gezegd dat de dresscode belachelijk is en dat ze zo snel mogelijk moeten worden veranderd: als het erg warm is, is het echt ondenkbaar dat studenten worden gedwongen om een lange broek te dragen en onder schooluren doorgebracht in de klas moeten lijden. Shane wist met een klein gebaar een belangrijke boodschap over te brengen, namelijk dat er naar de behoeften van de studenten moet worden geluisterd, zelfs als het ten koste gaat van de regels.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt