Politieagent redt twee honden uit auto die in de zon staat: de eigenaresse werd boos over de gebroken ruit - Curioctopus.nl
x
Politieagent redt twee honden uit auto…
Australië wordt overvallen door miljoenen spinnen en spinnenwebben bedekken alles: Engeland, replica van Ark van Noach in beslag genomen:

Politieagent redt twee honden uit auto die in de zon staat: de eigenaresse werd boos over de gebroken ruit

21 Juni 2021 • Door Janine
1.837
Advertisement

Wanneer zich bepaalde incidenten voordoen tegen onschuldige dieren, denk je dat sommige mensen nooit zullen leren ze volledig te respecteren.

De twee honden uit Brighton, in Groot-Brittannië, die door hun baasje in de auto zijn achtergelaten, onder de brandende zon en in een gebied zonder schaduw, aan de boulevard van de Britse stad, weten er alles van. Een situatie die voor deze arme dieren fataal kon zijn en waarvoor zelfs de politie moest worden ingeschakeld. De agenten die de honden vrijlieten, hadden de reactie van de vrouw echter nooit verwacht.

via: The Sun

Het gebeurde allemaal op zondag 13 juni 2021. Het was een ongewoon warme en zonnige dag in Brighton en we weten dat honden in deze gevallen nooit opgesloten mogen worden in geparkeerde auto's, zelfs niet voor een korte periode. Helaas is dit een principe waar de vrouw die de twee dieren in kwestie bezit, niets om gaf.

Opgesloten in een kooi in de auto, werden de twee honden in de zon achtergelaten, met een temperatuur die in de auto 40°C had kunnen bereiken en overschrijden. Gelukkig merkten enkele voorbijgangers hun aanwezigheid en het feit dat ze aan het hijgen waren en last hadden van de hitte, en waarschuwden de politie.

Ter plaatse aangekomen gingen de agenten direct aan de slag om hen uit die verstikkende situatie te bevrijden. Dus een van hen begon met de wapenstok in de hand tegen een autoruit te slaan, totdat het glas brak. Op dat moment ging het alarm van de auto af, waardoor de vrouw ernaar toe snelde. In plaats van te begrijpen en te beseffen dat haar honden in gevaar waren, begon de vrouw te schreeuwen en te klagen tegen de politie.

"Wat is er aan de hand? Wat hebben jullie gedaan? Jullie hebben mijn raam gebroken!" bleef ze herhalen, op een toon die aangaf dat ze duidelijk meer bezorgd was om de schade aan de auto dan om de gezondheid van haar honden.

Advertisement

"Het is een warme dag - antwoordde een agent - je moet je honden niet in de auto laten". Vooral omdat die auto zwart was en geparkeerd stond in een gebied zonder een minimum aan schaduw. Kortom, de vrouw was niet bepaald blij met de tussenkomst van de agenten, die haar honden daadwerkelijk hebben gered, en toonde weinig empathie voor de dieren.

Gelukkig herstelden de twee honden een paar minuten later, mede dankzij het water dat vriendelijk werd aangeboden door enkele voorbijgangers. "Ik was maar 10 minuten weg”, rechtvaardigde de vrouw zichzelf. Maar lang genoeg om de temperatuur binnen zeer hoge niveaus te laten bereiken. We kunnen alleen maar hopen dat ze de volgende keer twee keer nadenkt voordat ze de honden in die situatie achterlaat!

Tags: HondenWTFActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt