Politie brengt drugshond naar school om scholieren bewust te maken: drie van hen zijn gearresteerd - Curioctopus.nl
x
Politie brengt drugshond naar school…
Familie weigert 5 miljoen dollar om hun land niet te verkopen: Op zijn 100e is hij de werknemer die het langst in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt: een carrière van 84 jaar

Politie brengt drugshond naar school om scholieren bewust te maken: drie van hen zijn gearresteerd

06 Mei 2022 • Door Janine
9.810
Advertisement

Soms kunnen wat normale en routinematige situaties lijken, aanleiding geven tot de vreemdste en meest bizarre episodes. Zoals wat er gebeurde op een school in Polen.

Het is niet ongebruikelijk dat instellingen bijeenkomsten en conferenties organiseren over belangrijke onderwerpen om het bewustzijn onder studenten te vergroten. Het is een gangbare praktijk die de jongsten in contact brengt met leerzame realiteiten en die hen kan helpen bij hun groei. Dat besloten ze ook te doen in het complex van Ostróda, een stad in het noorden van Polen, ook al bracht het bezoek in kwestie, gewijd aan het thema drugs, enkele "geheimen" aan het licht die drie leerlingen zeker voor zichzelf hadden willen houden. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

"Stop drugs" is de naam van de bewustmakingscampagne georganiseerd door de districtspolitie van Ostróda, die naar verschillende instituten de ervaringen en meningen van agenten en experts bracht, juist om studenten te laten nadenken over de negatieve gevolgen van drugsgebruik. Om het "echter” en boeiender te maken, hadden de politieagenten besloten om ook hun drugshonden, perfect getraind in het zoeken naar illegale substanties, deel te laten nemen aan de conferenties.

Tot nu toe, zul je denken, niets vreemds. Alleen nam de bijeenkomst in het complex waar de politieconferentie werd gehouden een geheel onverwachte wending, zowel voor de agenten als, vooral, voor de studenten. Op een gegeven moment begon de politiehond Hera te snuffelen en het klassieke gedrag te vertonen dat hij aanneemt wanneer hij met zijn reukvermogen de aanwezigheid van drugs in de buurt weet te detecteren.

Deze dieren zijn immers precies opgeleid om zo'n belangrijke taak uit te voeren, en blijken vaak letterlijk onfeilbaar. Dit was ook het geval voor Hera die, volgens wat de lokale politie meldde, naar drie studenten zou zijn gegaan en hen in alle opzichten zou "identificeren" als drugsbezitters. Achterdochtig, moest de politie de bijeenkomst onderbreken en constateren dat de studenten in totaal 30 gram drugs van verschillende soorten bij zich droegen.

Advertisement

De drie werden direct aangehouden door de op de school aanwezige agenten. Verhoord op het politiebureau en vervolgens vrijgelaten, zullen ze nu moeten antwoorden op beschuldigingen met betrekking tot drugsbezit. Omdat ze minderjarig zijn - alle drie zijn ze net 17 geworden - werden ze tijdelijk toevertrouwd aan de bescherming van hun families, maar riskeren ze tot drie jaar gevangenisstraf.

Kortom: een bijeenkomst waarvan niemand verwachtte dat het zo eindigde, maar die volgens de Poolse politie niets anders deed dan "het nut en de juistheid van dergelijke gelegenheden bevestigen". In dit verband voegden de agenten eraan toe: "we zullen zeker meer scholen bezoeken".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt