Hij wint €122 miljoen in de loterij maar blijft zijn werk doen zonder betaald te worden

Janine image
door Janine

29 Juni 2021

Hij wint €122 miljoen in de loterij maar blijft zijn werk doen zonder betaald te worden
Advertisement

Wanneer een meevaller als een grote loterijwinst komt, is het zeker niet gemakkelijk om in de normaliteit te leven en alles te blijven doen wat tot die dag is gedaan. Steve Thomson, de 42-jarige Britse bouwer die een record vestigde met het mee naar huis nemen van de jackpot van de Euromillions, de pan-Europese loterij waardoor hij het bedrag van 105 miljoen pond (meer dan 122 miljoen euro) won, is zich hier terdege van bewust.

Zijn verhaal werd breed uitgemeten in de lokale (en niet-lokale) media vanwege het feit dat de man niet alleen zou hebben besloten om door te gaan met zijn dagelijks leven en daarom net zo hard zou werken als hij al jaren heeft gedaan, maar ook bereid zou zijn om niet betaald te krijgen voor wat hij doet.

via The Sun

Advertisement

Steve Thomson kept the £105 million lottery ticket in his pocket for three days before he thought to check whether any of his numbers had come up

Pubblicato da The Times and The Sunday Times su Martedì 26 novembre 2019

Als vader van drie kinderen deed Steve alles behalve “hoogmoedig zijn” na zijn overwinning. Volgens wat bekend werd gemaakt is de 42-jarige zich goed bewust van zijn bouwwerkzaamheden die moeten worden voltooid, waarvoor hij niet van plan is zelfs maar een cent te innen. Toen hij klaar was met wat reparaties in de tuin van een klant in Selsey, in Sussex, weigerde hij elke betaling.

Advertisement

"Een uitzonderlijk type, een goede man", zoals hij wordt gedefinieerd door zijn andere klanten en kennissen. Zelfs als je in zijn omstandigheden zou denken dat zo handelen al met al eenvoudig is, is het zeker niet zo voor de hand liggend. "Hij gebruikt nog steeds zijn oude gele busje - zo meldden ze - hij koopt geen nieuwe omdat hij van plan is door te werken totdat hij zijn lopende werkzaamheden heeft voltooid".

Waarschijnlijk is voor deze man werken zoals hij altijd heeft gedaan, ondanks dat hij miljonair is, gewoon een kwestie van ethiek en toewijding. Te veel nadenken over wat te doen met het gewonnen geld zou bovendien zeker niet bijdragen aan het succes van zijn taken. "Ik zal iets moeten blijven doen - zei Thomson zelf, commentaar gevend op zijn overwinning - ik ben niet het type dat stil blijft zitten, als mijn zakenpartner me nodig heeft, weet hij dat ik er zal zijn".

Hoewel Steve, met een goede kans, vroeg of laat een manier zal vinden om van het geld te genieten, misschien - naar eigen zeggen - door een groter huis voor hem, zijn vrouw en zijn kinderen te kopen, kunnen we zonder overdrijving zeggen dat het behoorlijk zeldzaam is om voorbeelden te vinden van vrijgevigheid zoals hij. Met al dat geld kon hij tenslotte alles doen! Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement