Een wonderkind: op 11-jarige leeftijd studeerde hij cum laude af in de natuurkunde - Curioctopus.nl
x
Een wonderkind: op 11-jarige leeftijd…
Geen pauzes, ook 's avonds op kantoor en absolute stilte: de absurde regels van een architectenbureau 7-jarige jongen geeft €1500 uit voor een videogame op zijn mobiele telefoon: zijn vader moet de auto verkopen

Een wonderkind: op 11-jarige leeftijd studeerde hij cum laude af in de natuurkunde

10 Juli 2021 • Door Janine
1.619
Advertisement

Er zijn wonderkinderen die, ondanks hun zeer jonge leeftijd, over een bovengemiddelde intelligentie en vaardigheden beschikken. Laurent Simons is een van deze kinderen: hij komt oorspronkelijk uit België, en zijn IQ is 145. De meeste studenten doen er jaren over om het inspannende doel te bereiken, maar voor Laurent lijkt het doel om af te studeren onmiddellijk binnen handbereik: in slechts één jaar voltooide hij zijn driejarige studie natuurkunde en studeerde cum laude af en nu vechten veel universiteiten voor de jongen om onderzoeksprojecten uit te voeren.

via: ansa

Laurent komt oorspronkelijk uit Oostende, een kleine Belgische stad, en al op jonge leeftijd had hij zijn grote vaardigheden getoond door zijn middelbare schoolstudie af te ronden op slechts 8-jarige leeftijd. Hij had op zijn 10e kunnen afstuderen, maar zijn voormalige universiteit, de Technische Universiteit Eindhoven, weigerde hem zo jong af te laten studeren. Zo verliet hij, met de steun van zijn ouders, het instituut en schreef hij zich in aan de Universiteit van Antwerpen, waar hij natuurkunde studeerde: op zijn 11e is hij de jongste afgestudeerde ter wereld. Maar dat is nog niet alles: de jongen nam deel aan enkele onderzoeksprojecten en een postdoctorale masteropleiding, die hij volgde tijdens zijn studie natuurkunde aan de universiteit.

Maar wat zijn de dromen van dit wonderkind? Toen hij zeven was, wilde hij orgenen herstellen met nanotechnologie. Nu wil hij, na het afronden van zijn studie, in korte tijd een master halen en daarna promoveren. Zijn droom is om het leven van de mens te verlengen door alle delen van het lichaam te vervangen door kunstmatige organen die nog steeds een verbinding met de hersenen onderhouden. Zeker een ambitieus project, maar niemand twijfelt aan de capaciteiten van deze jongen: zijn familie heeft hem altijd gesteund en gemotiveerd om alles te geven, want leeftijd mag - zeker in deze gevallen - geen limiet zijn.

Advertisement

Maar elk doel, hoe ver weg ook, wordt stap voor stap bereikt. Het volgende doel voor Laurent is om zijn universitaire studies in Antwerpen af ​​te ronden en zijn masterdiploma te behalen. Hier volgt een “speciaal programma”, op maat gemaakt voor hem en georganiseerd in samenwerking met andere universiteiten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt