Boer vindt niemand die zijn citrusvruchten wil plukken en is hij nu niet alleen zijn oogst kwijt maar ook 50 miljoen dollar

door Skip

04 Augustus 2021

Boer vindt niemand die zijn citrusvruchten wil plukken en is hij nu niet alleen zijn oogst kwijt maar ook 50 miljoen dollar
Advertisement

Een baan vinden is steeds moeilijker aan het worden, jonge mensen moeten namelijk knokken voor hun plek in deze wereld en laten de behaalde resultaten hierin soms te wensen over. Sommige mensen moeten tevreden zijn met wat ze hebben en weer anderen die wel wat hebben gevonden, niet genoegen nemen en liever blijven wachten. De pandemie die door Corona is veroorzaakt heeft de situatie er behoorlijk wat slechter op gemaakt. Veel mensen hebben geen baan meer en moesten zij aangrijpen welk werk zij ook konden vinden, onder welke werkomstandigheden dan ook. Dit om gewoon maar het hoofd boven water te kunnen houden. Hoe komt het dan toch dat sommige ondernemers geen personeel kunnen vinden maar hier toch naarstig naar op zoek zijn?

via La Nacion

Advertisement
Not the actual photo - jackmac34/Pixabay

Not the actual photo - jackmac34/Pixabay

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is allesbehalve een geval op zich en ondanks dat ze hard een baan nodig hebben kiezen sommige mensen ervoor om die baan af te wijzen. Waarom dan? Omdat het loon en de werkomstandigheden allesbehalve gunstig zijn. Boer Ricardo Range heeft door het gebrek aan werknemers een oogst misgelopen van 50 miljoen dollar. Maar wiens schuld is dat? Ricardo komt uit Eldorado, gelegen in de provincie Misiones in Argentina. Hij heeft te kampen gekregen met de nachtmerrie van iedere ondernemer: enorme bedragen verliezen, tot wel 50 miljoen dollar. Dit omdat het hem niet is gelukt mensen te vinden die wilden werken op zijn grond om citrusvruchten te plukken. 1.5 miljoen kilo citroenen en 200.000 kilo sinaasappels moesten weggegooid worden. Volgens Ricardo en zijn medeboeren is dat te wijten aan de uitkeringen die veel werklozen krijgen van de staat. De salarissen die de plukkers krijgen zijn niet beter dan wat de staat te bieden heeft.  

Advertisement
La Nacion/Twitter

La Nacion/Twitter

Waarom zou je werken met je handen op de akkers (werk waar men op "neerkijkt") als je van de staat meer geld krijgt? Het is voor mensen niet gunstig seizoenswerk te doen omdat de uitkering dan komt te vervallen en als ze die opnieuw willen aanvragen dan moeten zij een poos wachten. Welke bedragen er precies door Ricardo worden geboden aan potentiële werknemers is niet bekend. Hoe de werkomstandigheden voor hen zijn op zijn akkers evenmin. Het is niet bekend omdat niemand interesse heeft getoond in het werk. Ricardo is echter heel veel geld misgelopen, en hij hoopt in de toekomst dat hij niet weer een soortgelijke situatie als deze het hoofd moet bieden. Hoe komt het volgens jou dat veel jonge mensen banen weigeren? Doen ze daar verstandig aan of moeten ze koste wat kost werken?

Advertisement