Stel erft anderhalf miljoen dollar en geeft het uit om een ​​zeldzaam natuurgebied te redden

Janine image
door Janine

04 September 2021

Stel erft anderhalf miljoen dollar en geeft het uit om een ​​zeldzaam natuurgebied te redden
Advertisement

Wat kun je doen met 1,6 miljoen dollar? Wat zou je kopen voor zo'n bedrag? Je zou kunnen denken aan reizen, het huis en de auto van je dromen kopen, het aan een goed doel geven, het investeren. Met zo'n bedrag is het mogelijk om een ​​heleboel dingen te doen. Bruce heeft echter besloten dit bedrag voor een zeer nobel doel te gebruiken. Nadat hij het nieuws had vernomen dat hij 1,6 miljoen dollar van zijn vader had geërfd, namen hij en zijn vrouw Ann de beslissing: het hele bedrag gebruiken om een ​​zeldzaam natuurlijk toevluchtsoord in Tasmanië, het Prosser River Reserve, te beschermen.

via theguardian

Advertisement
Rob Blakers/The Guardian

Rob Blakers/The Guardian

Een plek met bergen, waterbronnen, veel soorten vogels, gigantische eeuwenoude bomen: dit zijn slechts enkele van de dingen die Bruce en Ann McGregor hebben veroverd, een stel uit Melbourne dat in 2019 Tasmanië bezocht. Het paar heeft zich altijd ingezet voor de bescherming van het milieu: Ann is een milieuplanner en Bruce is wetenschapper en onderzoeker. De twee twijfelden dan ook niet: ze besloten het hele bedrag te gebruiken om 1.534 hectare grond aan te kopen namens de Tasmanian Land Conservancy, een non-profitorganisatie die hoogwaardige natuurgebieden beheert en beschermt.

"We dachten: dit is een kans om iets te beschermen dat van de top van deze prachtige heuvels naar de vallei gaat", zegt Bruce. Het nobele gebaar van de man diende in feite om de fauna en flora van dit prachtige reservaat te beschermen, dat beschikt over 14 soorten vegetatiegemeenschappen en 11 plant- en diersoorten die met uitsterven worden bedreigd.

Advertisement
Tasmanian Land Conservancy/Facebook

Tasmanian Land Conservancy/Facebook

Bruce's vader liet veel meer na dan een grote som geld: hij leerde zijn zoon om van het milieu te houden en het te respecteren. Zijn vader was ook geïnteresseerd in natuurbehoud, dus het was normaal dat Bruce materiële bezittingen opgaf voor iets veel groters. Voor de Tasmanian Land Conservancy heeft Bruce's gebaar geresulteerd in een uitbreiding van meer dan 10% van het land dat het beheert in de staat en dat ook een groene verbinding vormt voor verschillende dieren, waardoor ze zich tussen de verschillende natuurgebieden kunnen verplaatsen.

Advertisement