Een man ziet een vrouw in de garage werken en staat erop dat ze zijn auto met geen vinger aanraakt

Janine image
door Janine

15 Augustus 2021

Een man ziet een vrouw in de garage werken en staat erop dat ze zijn auto met geen vinger aanraakt
Advertisement

Sommige stereotypen en standpunten zijn moeilijk te doorbreken, ondanks het feit dat er in de huidige samenlevingen, vergeleken met een paar jaar geleden, vooruitgang is geboekt op het gebied van bewustzijn, tolerantie en gelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een vrouw die ervoor kiest een beroep uit te oefenen waarbij we normaal gesproken een man zouden verwachten.

In deze gevallen kan het leven van alledag nogal moeilijk vol te houden zijn, juist omdat bepaalde “regels” van collectieve acceptatie die het tegenwoordig verdienen te worden overwonnen, niet worden gerespecteerd, met alle negativiteiten van dien. De weg naar gelijke behandeling is nog heel lang, zoals blijkt uit de episode die we je gaan vertellen, met als hoofdrolspeler een man die een vrouw tegenkwam die in een garage werkte. Een op internet gedeeld verhaal dat al snel een brede discussie opriep.

via unlimitedpatience/reddit

Advertisement
Pinterest - Not the actual photo

Pinterest - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door Reddit-gebruikster @unlimitedpatience, die al jarenlang als enige geautoriseerde monteur bij een autodealer werkt. Zeker geen eenvoudig beroep, niet alleen vanwege de technische en professionele implicaties, maar ook en vooral vanwege het feit dat het een baan is die wordt beschouwd als "gereserveerd voor mannen", een echte uitdaging die dagelijks moet worden gevochten, bestaande uit opmerkingen, gebrek aan waardering en vertrouwen, en wantrouwen.

"Wie is die vrouw? Gaat ze aan mijn auto werken? Ik wil niet dat je het aanraakt" waren de woorden van een mannelijke klant die, net als vele anderen, op een dag naar de werkplaats ging om de auto te laten repareren en die zijn teleurstelling na het zien van de werkneemster niet wist te verhullen. In een gesprek met een van de eigenaars van de garage was de man de hoofdrolspeler van een actie dat de reacties van veel mensen opriep en ons zeker aan het denken kan zetten.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

"Ik heb altijd problemen gehad met mannelijke klanten - zei de vrouw - ze raden mijn diagnoses, ze kijken me van een afstand aan terwijl ik aan hun auto werk, ze dubbelchecken wat ik deed zodra ze de werkplaats verlaten”.

"Het werk dat ik voor deze meneer moest doen was vrij eenvoudig - is te lezen in haar bericht op Reddit - het was een kwestie van 10 minuten". Echter, gezien de resolute weigering om een ​​vrouwelijke monteur de auto te laten aanraken en het gebrek aan mannelijk en gekwalificeerd personeel zoals zij dat op dat moment beschikbaar was, werd het wachten voor de man erg lang.

Totdat de klant geërgerd een manager wilde spreken, die niet aarzelde om zijn medewerker te verdedigen. “Ze is mijn beste technicus - zei hij met extreme kalmte, verwijzend naar de Reddit-gebruikster - de anderen nemen orders van haar aan. Je kunt wachten tot ze klaar is en vragen of ze nog beschikbaar is om aan je auto te werken, of je kunt ergens anders heen gaan”.

Chevanon Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Chevanon Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Geïrriteerd vertrok de man, na ongeveer twee uur te hebben verloren aan een klus die in een mum van tijd geklaard had kunnen worden. Zijn weigering om een ​​vrouw de auto aan te laten raken kostte hem een ​​kleine les, waarvan we ons afvragen of hij er iets van heeft geleerd. Ondertussen kreeg de vrouw, na het publiceren van het gebeurde, veel steun van de gebruikers van het sociale netwerk, die ze in de eerste persoon heeft bedankt.

Een episode die al met al eenvoudig is, maar tegelijkertijd behoorlijk veelzeggend. Zijn er echt beroepen die alleen voor mannen zijn gereserveerd? Wat vind je van de positie van de klant?

Advertisement