Hij stapt op een snelheidscamera en legt de auto's met een flits vast om te zien of ze langzamer rijden

Janine image
door Janine

13 September 2021

Hij stapt op een snelheidscamera en legt de auto's met een flits vast om te zien of ze langzamer rijden
Advertisement

Heb je ooit geprobeerd jezelf in de schoenen van een snelheidscamera te plaatsen? Foto's maken van voorbijrijdende auto's hoeft zeker geen stimulerende en afwisselende bezigheid te zijn, maar de man over wie we je gaan vertellen heeft besloten precies dit te doen.

Nee, we maken geen grapje, in tegenstelling tot John Westlake, de man die met zijn vrouw Sarah-Jane op vakantie was in Noord-Wales en die, toen hij een structuur tegenkwam die werd gebruikt voor een camera voor de snelheidscontrole, het niet kon weerstaan ​​​​en zijn gekke en ironische idee wel moest opvolgen.

via Metro

Advertisement
Sarah-Jane Westlake-Mearns/Facebook

Sarah-Jane Westlake-Mearns/Facebook

Steek je hand op als je, bij het zien van een zuil of soortgelijke camera, niet instinctief langzamer gaat rijden, misschien omdat je in gedachten verzonken was of omdat je op dat moment niet echt de snelheidsmeter van de auto controleerde. Gesterkt door deze overtuiging besloot John op een van deze constructies te klimmen, die in een verhoogde positie was geïnstalleerd, en een paar grappen uit te halen met passerende automobilisten.

"Ik was met mijn vrouw buiten het restaurant aan het wachten op de pizza's - zei Westlake - toen ik een gat in de achterkant van de snelheidscamera zag". En daar is het idee van deze grappenmaker ontstaan. "Op dat moment dacht ik dat het leuk zou zijn om de tijd te doden door daar naar boven te klimmen en flitsfoto's te maken van passerende auto's om te zien of ze zouden vertragen."

Advertisement
Sarah-Jane Westlake-Mearns/Facebook

Sarah-Jane Westlake-Mearns/Facebook

Dus nam John de plaats van de camera in en eenmaal daar begon hij de foto's te maken. Dit alles terwijl zijn vrouw het filmde, in een video die hij vervolgens op Facebook deelde, waar hij in zeer korte tijd duizenden views verzamelde en viraal ging.

"Toen ik de volgende dag de snelheidscamera met daglicht zag - zei John - was ik nogal verrast dat ik daar bovenop kon klimmen".

🤣🤣🤣🤣

Pubblicato da Sarah-Jane Westlake-Mearns su Mercoledì 18 agosto 2021

Sarah-Jane Westlake-Mearns/Facebook

Door de fotoshoot met zijn telefoon na te bootsen heeft deze man meerdere mensen bedrogen, die ongetwijfeld flink geschrokken zijn en, als ze te hard hebben gereden, denken dat ze binnenkort een fikse boete krijgen. Andere chauffeurs zullen, met een goede kans, begrepen hebben wat er gebeurde, zelfs als ze in ieder geval langzamer gingen rijden. Een geslaagde grap dus, ook omdat de video waarin John en zijn "ironische daden" in beeld werden gebracht werd gewaardeerd door de gebruikers, die geamuseerd reageerden.

Een stunt die echter niet zo goed in de smaak viel bij de lokale politie. Naar wat is gebleken zei de woordvoerder van de politie van Wales in feite dat "de agenten op de hoogte zijn van wat er is gebeurd en de zaak momenteel onderzoeken". Wie weet of John, die doet alsof hij boetes oplegt, er uiteindelijk niet zelf een krijgt!

Advertisement