"Mijn zoon heeft mijn carrière en mijn huwelijk verwoest": de uitbarsting van een moeder

Janine image
door Janine

07 September 2021

"Mijn zoon heeft mijn carrière en mijn huwelijk verwoest": de uitbarsting van een moeder
Advertisement

Een kind verwelkomen in je leven betekent het risico nemen dat je gewoonten kunnen veranderen. Kinderen veranderen je leven, zowel positief als negatief. Een vrouw deelde op Reddit haar frustratie in een lange uitbarsting: ze wist dat als ze eenmaal moeder zou worden, haar leven anders zou zijn; ze had echter niet verwacht dat ze geen tijd meer zou hebben om aan zichzelf te besteden.

via Mirror

Advertisement
not the actual photo - Molnàr Bàlint/Unsplash

not the actual photo - Molnàr Bàlint/Unsplash

De vrouw zei namelijk dat het krijgen van een kind haar tijd heeft weggenomen voor al het andere, wat haar carrière, haar relatie en haar geestelijke gezondheid heeft verpest. De vrouw, die anoniem is gebleven, zei dat ze niet langer de tijd heeft om rustig te eten, om tijd door te brengen met haar man, om haar werk te doen. De vrouw wendde zich vervolgens tot Reddit om hulp: is deze situatie normaal of is haar kind bijzonder veeleisend? De vrouw schreef: "Ik vraag me gewoon af of iemand anders het gevoel heeft dat ze geen eigen leven meer hebben als ze een baby krijgen - ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week, meedogenloos overgeleverd aan mijn kind. Ik ben een thuisblijfmoeder. Ik heb mijn carrière beëindigd toen ik drie jaar geleden mijn zoon kreeg, omdat de kinderopvang me bang maakt."

"Mijn man heeft een behoorlijk drukke carrière, maar hij doet alles wat hij kan als hij thuis is. We hebben geen relatie meer buiten het ouderschap. Hij voelt hetzelfde, alsof ons kind alles dicteert. Een maaltijd, een gesprek, een moment, ze kunnen niet bestaan ​​zonder dat onze zoon schreeuwt, jammert, een speeltje naar ons gezicht gooit, enz. We praten bijna niet meer tenzij het over hem gaat, omdat hij zo veeleisend is. Hij speelt helemaal niet zelfstandig en hij heeft constant entertainment nodig. 100% van alles wat ik doe gaat over onze zoon. Ik heb al mijn hobby's of wat ik ook leuk vond voor hem opgegeven, omdat ik ze gewoon niet met hem in de buurt kan doen."

Advertisement
not the actual photo - Marcos Paulo Prado/Unsplash

not the actual photo - Marcos Paulo Prado/Unsplash

De vrouw vervolgt: "De hele dag, 100 procent van de tijd, draait het om hem. Ik weet dat ik ervoor heb gekozen om een ​​kind te krijgen - het gaat niet meer om mij, maar ik heb het gevoel dat ik geen identiteitsgevoel meer heb omdat ik me volledig aan mijn kind wijd." Veel andere moeders stelden de vrouw gerust en vertelden haar dat ook zij zich in dezelfde situatie bevonden; andere mensen hebben voorgesteld om het kind in plaats daarvan naar een kleuterschool te laten gaan of om hulp te vragen aan vrienden en familieleden. Het ouderschap mag niet geassocieerd worden met angst, en moeder zijn betekent niet dat je jezelf wegcijfert en je huwelijk en je baan opgeeft. Als jij in de schoenen van de vrouw stond, wat zou je dan doen?

Advertisement