De school stuurt twee leerlingen naar huis omdat ze "ongepaste" schoenen dragen: de uitbarsting van de moeder

Janine image
door Janine

10 September 2021

De school stuurt twee leerlingen naar huis omdat ze "ongepaste" schoenen dragen: de uitbarsting van de moeder
Advertisement

Het is voor een ouder niet altijd gemakkelijk om met de periode waarin de kinderen naar school gaan, om te gaan. Sterker nog, binnen de muren van de instituten leren jongeren allereerst te groeien, en deze periode is niet altijd vrij van problemen. Relaties met andere kinderen, leeftijdsgebonden ongemakken en uitwisselingen met leerkrachten zijn allemaal redenen voor mogelijke conflicten.

En het is niet ongewoon dat leraren soms over zichzelf doen praten met verzoeken en bevestigingen zoals die waarover we je nu gaan vertellen. Centraal in het debat stonden dit keer de twee dochters van een alleenstaande moeder, die besloten iedereen te vertellen wat er op school was gebeurd. Kunnen twee leerlingen naar huis gestuurd worden omdat ze "ongepaste" schoenen dragen? Afgaande op wat er is gebeurd, lijkt dat zo.

via Berkshire Live

Advertisement
Berkshire Live

Berkshire Live

Het is niet de eerste keer dat er spanningen ontstaan ​​tussen leerkrachten, gezinnen en leerlingen over de kleding van leerlingen in de klas. In dit geval, hoewel de Britse alleenstaande moeder er zeker van was dat ze schoenen had gekocht voor haar dochters die geschikt waren voor wat op school vereist was, werd ze op sensationele wijze tot de orde geroepen.

Het was de eerste dag van de middelbare school voor de twee meisjes en volgens wat de vrouw de lokale media vertelde, was alles klaar voor de gelegenheid, inclusief kleding. "Ik heb veel geld uitgegeven aan die schoenen - zei ze - ik ben een alleenstaande ouder, ik werk voor mezelf, maar ik verdien niet veel".

Een uitgave die echter voorbestemd was nutteloos te blijken, want hoewel die schoenen specifiek waren gekozen omdat ze leken te voldoen aan de eisen van de school voor het studentenuniform, waren ze volgens de faculteit en de vertegenwoordigers van het instituut niet geschikt.

Advertisement
Berkshire Live

Berkshire Live

De reden? Ze werden beschouwd als laarzen in plaats van schoenen, en daarom werden de twee leerlingen onmiddellijk naar huis gestuurd. “Schandalig": dit is hoe de alleenstaande moeder in kwestie - die anoniem wilde blijven - het gedrag van de school definieerde en fel bekritiseerde wat er was gebeurd.

"Ik zal het me pas over een tijdje kunnen veroorloven om nieuwe schoenen te kopen", voegde de vrouw eraan toe, nadat haar dochters weer terug naar school mochten, op voorwaarde dat ze met andere schoenen kwamen." Ze konden niet wachten om weer naar school te gaan. Ik doe mijn best om ze netjes en fatsoenlijk op te voeden, maar de school straft me zo."

"We waren heel duidelijk over wat de vereisten voor het uniform waren - zo maakte de school bekend - als er regels zijn, is het redelijk om te verwachten dat ze worden gerespecteerd". Deze regels, in dit geval en volgens wat naar voren kwam, lijken nogal streng, en het is om deze reden dat de niet-naleving ertoe heeft geleid dat het instituut studenten naar huis stuurt die als "ongepast” worden beschouwd.

Wat denk jij ervan? Overdreven of gerechtvaardigde beslissing?

Advertisement