Deze 100-jarige overgrootmoeder vestigde het wereldrecord gewichtheffen - Curioctopus.nl
x
Deze 100-jarige overgrootmoeder vestigde…
Visser vindt groot blok walviskots: 64-jarige vrouw koopt twee winnende loten op dezelfde dag: ze zijn elk $2 miljoen waard

Deze 100-jarige overgrootmoeder vestigde het wereldrecord gewichtheffen

10 Oktober 2021 • Door Janine
456
Advertisement

Zou je ooit denken dat je een overgrootmoeder, een eeuw geleden geboren, gewichten zou zien optillen in de sportschool als een echte atlete? Als je nee hebt geantwoord, heb je Edith Murway-Traina waarschijnlijk nog niet ontmoet.

Deze vrouw, ondanks haar 100-jarige leeftijd in perfecte fysieke vorm, is erin geslaagd om te gaan waar niemand anders is gekomen en is in het Guinness World Record opgenomen als de oudste persoon die ooit aan powerlifting heeft gedaan. Een bekwame en ronduit verrassende atlete, wiens verhaal de wereld rondgaat, niet alleen omdat het veel mensen heeft geïnspireerd, maar ook en vooral omdat moet worden toegegeven dat het zeldzaam is om dit soort prestaties te zien.

100 jaar vieren in de sportschool, het maximale gewicht tillen dat je kunt en een record vestigen. Zo gezegd, lijkt het voor veel mensen onmogelijk, maar voor Edith niet. Deze overgrootmoeder uit Florida is namelijk de "oudste vrouwelijke competitieve powerlifter" geworden.

68 kilogram: dit is het gewicht dat Edith met haar kracht weet te tillen, dankzij haar capillaire training en haar ongelooflijke gezondheidstoestand. De sport die ze beoefent is zeker niet eenvoudig en kan ook niet geassocieerd worden met een bejaarde zoals zij. Powerlifting is in feite voorbehouden aan al die atleten die, door middel van oefeningen zoals squats, bankdrukken en deadliften, het maximale gewicht willen tillen waar hun lichaam toe in staat is.

Advertisement

Het spreekt voor zich dat dit alles een enorme inspanning vereist, evenals een uitstekende atletische voorbereiding, waardoor problemen bij slecht uitgevoerde oefeningen worden voorkomen. Edith is een echte fan, en heeft zich nooit teruggetrokken als het op trainen aankwam. Jaar na jaar bleef ze vooruitgang boeken, en haar leeftijd vormde nooit een belemmering.

"Als je de lat hoog legt en hem opheft - zei ze - is er een bepaalde kracht die je overvalt, en het is van jou alleen, het is van jou". Traina, een voormalig danslerares, getraind door Bill Beekley, heeft al records gewichtheffen gevestigd op de leeftijd van 94 en 98. De belangrijkste is echter zeker die verkregen ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag, op 8 augustus 2021.

"Zoals met alle andere dingen in het leven, als je het niet probeert, weet je nooit of je het kunt," zei Edith vervolgens, een boodschap van motivatie en hoop waar ze trots op is, in de hoop dat haar verhaal als voorbeeld kan dienen voor veel mensen. Verrassend, nietwaar? We feliciteren haar, in de hoop dat ze ons op zijn minst een klein deel van haar vastberadenheid kan geven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt