Een bedrijf presenteert de eerste vliegende motor ter wereld: hij landt en stijgt verticaal en is heel snel - Curioctopus.nl
x
Een bedrijf presenteert de eerste vliegende…
17-jarige jongen bouwt scooter op zonne-energie van sloophout Pure perfectie: 15 foto's waarbij we alleen maar voldoening kunnen voelen

Een bedrijf presenteert de eerste vliegende motor ter wereld: hij landt en stijgt verticaal en is heel snel

02 Oktober 2021 • Door Janine
1.070
Advertisement

Als we je zouden vertellen over vliegende motoren, zou je zeker meteen denken aan een scenario met een futuristisch tintje, nogal onwerkelijk en misschien ook een beetje sciencefiction. Maar in de werkelijke wereld zijn er echt technici en ingenieurs die, met hun fantasie en hun vaardigheden, elke verbeelding te boven gaan en ons uitvindingen presenteren die uit een filmset lijken te komen.

De zeer bijzondere "motorfiets" die we je gaan presenteren is daar het bewijs van. Ook al is het een understatement om het zo te noemen, want dit voertuig is een echt concentraat van technologie dat in staat is om ongelooflijke prestaties te leveren aan degenen die het gebruiken, evenals performances die nog nooit eerder zijn gezien. Ben je klaar om de Speeder nader te ontdekken?

Als je er naar kijkt kom je direct in een unieke sfeer. Als we gewend zijn om vogels, vliegtuigen, helikopters en drones in de lucht te zien, zou deze uitvinding in een mum van tijd de regels van vliegreizen kunnen herschrijven.

Aanvankelijk ontworpen voor militair gebruik, kan de Speeder binnenkort ook beschikbaar komen voor recreatieve doeleinden. Dus het zou niet zo vreemd zijn om hem te zien vliegen, met de gelukkigen in het zadel die het zich kunnen veroorloven. Ja, want voor een uitgave van zo'n 380.000 dollar stap je op deze unieke motor, letterlijk de eerste ter wereld die kan vliegen.

Het is ontwikkeld door technici van Jetpack Aviation die op hun website hebben aangekondigd dat het beschikbaar zal zijn voor 2023 en dat de pre-orders al zijn begonnen. “Vliegen met de Speeder is als motorrijden, maar dan in de lucht!" is te lezen op de presentatiepagina, die ook de details en de verbazingwekkende eigenschappen van het voertuig vermeldt.

Advertisement

Allereerst de verticale start- en landingstechnologie (VTOL), waarmee deze motor van de grond kan opstijgen en bijna overal kan landen, zonder dat er een speciale en voldoende grote ruimte nodig is voor dergelijke operaties. 240 km/u topsnelheid en de mogelijkheid om een ​​hoogte van 4500 meter te bereiken maken het plaatje compleet. Natuurlijk, zoals de fabrikant zelf aangeeft, "verwachten we niet dat onze klanten zo hoog zullen gaan”, maar het feit dat we weten dat dit voertuig het kan, is behoorlijk indrukwekkend, nietwaar?

Voor het besturen van de Speeder is dan misschien geen vliegbrevet nodig, maar zal een opleiding moeten worden gevolgd via dezelfde Jetpack Aviation. Deze vliegende motor zal in twee versies worden aangeboden, een ultralichte die minder zal wegen dan een 125cc "land"-motorfiets, en een experimentele die zwaarder zal zijn maar ook beter zal presteren.

Kortom: het is een middel dat zeker verwondering oproept. Misschien is het voor enkelen een luxe, maar we zijn er zeker van dat degenen die het zich kunnen veroorloven een onvergetelijke ervaring zullen beleven. Wat vind jij? Zou jij er een ritje op willen maken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt