Hij parkeert per ongeluk op een privé-oprit: de eigenaren blokkeren de auto en vragen om geld om hem terug te geven - Curioctopus.nl
x
Hij parkeert per ongeluk op een privé-oprit:…
Hij vraagt ​​zijn welgestelde vriendin om niet te veel te eten bij zijn grootmoeder: het egoïstische antwoord De ontroerende boodschap van de langste vrouw ter wereld:

Hij parkeert per ongeluk op een privé-oprit: de eigenaren blokkeren de auto en vragen om geld om hem terug te geven

18 Oktober 2021 • Door Janine
5.935
Advertisement

Hoeveel conflicten en hoeveel problemen kan een parkeerplaats veroorzaken? Heel wat, te oordelen naar alle episodes die we in ons dagelijks leven meemaken, of waar we over lezen en vertellen. Wat we je gaan vertellen, is heel merkwaardig en is ontstaan ​​uit een situatie die zonder al te veel problemen kon worden opgelost, maar die om verschillende redenen is uitgegroeid tot een echte "zaak" voor alle betrokkenen.

Een auto die per ongeluk op de privé-oprit van een Engels huis was achtergelaten, leidde in feite tot een geschil dat een brede weerklank vond, en leidde tot debatten, tegenstrijdige standpunten en reflecties van de kant van de mensen. De eigenaren van de "binnengevallen" woning namen de auto praktisch in beslag en vroegen de eigenaar van de auto om een ​​soort boete te betalen om hem terug te geven. Denk je dat dit juist is? Volgens de autoriteiten wel. Laten we in detail bekijken wat er is gebeurd.

via: Daily Mail

Police say it's perfectly legal!

Pubblicato da Daily Mail su Mercoledì 13 ottobre 2021

Toen Barry Newtown en Zoe Hameston, inwoners van Haltwhistle in Northumberland, de blauwe Peugeot op de oprit zagen staan, namen ze dat niet zo goed op. Voor hen was het een echte invasie van een privé-ruimte, waardoor ze verbijsterd waren. Niemand kwam er opdagen om de auto weg te halen, en dus besloten de twee om hulp te zoeken op sociale netwerken.

Via Facebook probeerden ze de onbekende bestuurder op te sporen en drongen erop aan dat die cabrio van hun oprit werd gehaald. Omdat ze geen voldoening gevende antwoorden kregen en die aanwezigheid niet op prijs stelden, besloten ze het heft in eigen handen te nemen, op hun eigen manier.

Nadat ze de Peugeot van de onbekende met hun voertuigen hadden ingesloten, bedachten ze dat het vrijgeven van die auto de eigenaar 100 pond zou kosten, omdat hij op privéterrein stond geparkeerd. “Wie deze auto op onze oprit heeft achtergelaten, kan hem binnen de komende 30 minuten verwijderen of we doen het zelf, bedankt", is in de eerste post van Zoe Hameston te lezen.

Daarna blokkeerden ze de Peugeot en wendden zich tot de chauffeur: "nu ben je geblokkeerd, het kost je 100 pond om de auto hier weg te krijgen, gelieve contant te betalen aangezien we geen kaarten of cheques accepteren". Blijkbaar had de eigenaar daar per ongeluk geparkeerd, omdat hij het slachtoffer was geworden van een vermeende storing van een parkeerapp genaamd JustPark. Hij had een parkeerplaats gereserveerd en meende daarom juist te handelen.

Advertisement

Toen hij hem kwam ophalen, merkte hij dat hij vastzat. De politie kwam ook tussenbeide en verklaarde dat de keuze van de huiseigenaren om de auto op hun land te blokkeren legitiem was. "Ze hebben geen misdaad begaan", was de opmerking van de agenten. Inmiddels lijkt het er dus op dat de automobilist de "belasting" heeft moeten betalen voor het vrijgeven van de auto, ook al was hij het slachtoffer van een fout van JustPark. Het hele verhaal was ook live op sociale media te volgen, waar mensen bijdroegen door hun zegje te doen en zich te verdelen in tegengestelde standpunten.

Er waren namelijk mensen die kritiek hadden op de eigenaar van de auto, omdat hij hem op een privé-oprit had achtergelaten, maar ook mensen die, in het licht van de fout van JustPark, uithaalden tegen de beslissing van het stel, die volgens hen profiteerden van een "onschuldig slachtoffer". Het parkeerbedrijf verontschuldigde zich ondertussen voor het ongemak, maar niemand kon er iets aan doen dat de man de £100 moest betalen om daar weg te komen. "Dit is een kwestie waar de politie geen uitspraak over kan doen", zeiden de agenten, "als de eigenaar dat wil, kan hij naar de rechtbank stappen om dat geld terug te vorderen."

Gelukkig lijkt het erop dat in ieder geval de reservering voor die parkeerplaats aan hem is terugbetaald door JustPark. De "inbeslagname" van de Peugeot heeft een heuse kwestie aan de orde gesteld, waarvan de ontwikkelingen nu onzeker zijn. Eén ding is echter zeker: let op als je parkeert! Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt