"Breng me naar de gevangenis, ik kan mijn vrouw niet meer verdragen": het verzoek van een man onder huisarrest - Curioctopus.nl
x
"Breng me naar de gevangenis, ik kan…
Fan van de Simpsons? Een bedrijf is bereid £5.000 te betalen aan wie alle afleveringen thuis bekijkt Hoe worden reclames over voedsel gemaakt? Een regisseur laat ons een kijkje achter de schermen nemen (+ VIDEO)

"Breng me naar de gevangenis, ik kan mijn vrouw niet meer verdragen": het verzoek van een man onder huisarrest

27 Oktober 2021 • Door Janine
789
Advertisement

Toen de hoofdpersoon van ons verhaal zich bij de politie presenteerde en zonder er al te veel woorden aan vuil te maken, vroeg om vanwege zijn huwelijksproblemen naar de gevangenis te worden begeleid, dachten de agenten eerst dat ze het slachtoffer waren van een grap. Want wie zou ooit zo'n verzoek doen?

Toch was de thuissituatie voor de man in kwestie zo ondraaglijk geworden dat het hem ertoe aanzette een dergelijk gebaar te maken. Het is beter in de gevangenis te belanden dan dag in dag uit ruzie te maken met mijn vrouw, moet hij gedacht hebben, en daarom vroeg hij, ondanks het huisarrest, uitdrukkelijk aan de politie om hem uit huis weg halen.

Het gebeurde in Italië, vlakbij Rome, en de gedetineerde waar veel over wordt gepraat vanwege zijn unieke verzoek, is een 30-jarige Albanese burger. Het gebeurt zeker niet elke dag dat zoiets wordt gevraagd: meestal is in de gevangenis belanden niet bepaald het hoogste streven van een persoon, vooral als hij het geluk heeft gehad zijn straf thuis uit te kunnen zitten.

In dit geval liep het echter heel anders. Nadat hij het huis had verlaten, ging de man naar de politie en daar zei hij in niet mis te verstane bewoordingen tegen de dienstdoende agenten: "Ik kan er niet meer tegen, ik ga liever naar de gevangenis".

"Mijn leven thuis is een hel geworden - rechtvaardigde hij zichzelf - ik kan het niet meer aan, ik wil naar de gevangenis". Dit zijn de woorden die de Italiaanse politie meldde toen ze de merkwaardige zaak aan de pers vertelden. "Hij kon het gedwongen samenwonen met zijn vrouw niet langer aan - verklaarde de politie - wanhopig door de situatie, gaf hij er de voorkeur aan te ontsnappen en meldde zich spontaan aan om te vragen zijn straf achter de tralies uit te zitten".

Een verzoek, dat de politie niet kon negeren, aangezien de man die het huis verliet in feite was ontsnapt. Dus werd hij meteen gearresteerd, gevolgd door de beschuldigingen voor wat hij had gedaan en de overplaatsing naar de gevangenis. Missie geslaagd, zouden we kunnen zeggen, met een glimlach nadenkend over een situatie die zeker iets paradoxaals heeft. We weten niet wat de precieze oorzaken zijn die die gevangene ertoe hebben gebracht zo ver te gaan, maar we hopen zeker dat, met een beetje gedwongen afstand, de zaken, voor hem en zijn vrouw, op de best mogelijke manier kunnen worden opgelost!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt