Dit kind van 7 spreekt 5 talen en heeft een hoger IQ dan Einstein en Stephen Hawking

Janine image
door Janine

31 Oktober 2021

Dit kind van 7 spreekt 5 talen en heeft een hoger IQ dan Einstein en Stephen Hawking
Advertisement

Vijf talen spreken, een IQ hoger dan dat van Albert Einstein en Stephen Hawking, het alfabet op eenjarige leeftijd al kennen en volwaardige woorden met drie maanden al kunnen uitspreken. Nee, we beschrijven niet het ideaal van een wonderkind, maar de pure realiteit van Leo Gomez-Franqueira, een kind dat eruitziet als vele anderen, maar dat in werkelijkheid, op slechts 7-jarige leeftijd, al een echt fenomeen is.

Ja, want hierboven hebben we slechts enkele van zijn capaciteiten opgesomd: om volledig te begrijpen hoe bijzonder dit kleine genie is, is het zeker interessant om hem beter te leren kennen. Het is geen toeval dat hij, ondanks zijn zeer jonge leeftijd, al is uitgenodigd om lid te worden van de Mensa, de internationale vereniging die mensen omvat die behoren tot de 2% van de wereldbevolking met het hoogste IQ.

via My London News

Advertisement
Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

Van Spaanse afkomst, is Leo een echt levend wonderkind, zozeer zelfs dat zijn buitengewone intelligentie al het onderwerp is geweest van psychologische studies. Vanaf dat hij een paar maanden oud was, zweren zijn ouders Inaki en Teresa dat ze altijd wisten dat hij speciaal was. Met drie maanden kon hij, volgens wat ze zeiden, het woord "papa" al duidelijk uitspreken, met zes kon hij al zelfstandig staan, terwijl hij met 11 maanden alle letters van het alfabet kende.

Hoewel het misschien vreemd lijkt, lijkt het erop dat de wonderen van Leo die door zijn ouders zijn verteld, waar zijn. Het is geen toeval dat zijn intelligentie in de daaropvolgende jaren steeds meer mensen begon te verbazen en hen ervan overtuigde dat dat kind echt een unieke gave had. Niet alleen omdat hij al snel andere talen dan de zijne leerde, en er vandaag vijf spreekt, maar ook omdat Leo in staat is meer dan één muziekinstrument te bespelen, waaronder piano en cello.

Advertisement
Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

"Toen hij klein was, wist Leo ook alle vlaggen van de wereld een voor een te herkennen: we begrepen meteen dat hij speciaal was", merkte zijn moeder Teresa op. Maar dat is nog niet alles. De kleine speelt voetbal, golf en tennis, houdt van kungfu en wil altijd nieuwe dingen proberen. De psychologische evaluaties waaraan de ouders hem hebben onderworpen, spreken bovendien duidelijk: zijn IQ wordt hoger geschat dan dat van Albert Einstein en Stephen Hawking.

Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

De jongen werd ook bekend op internet, nadat hij een reeks video's op zijn YouTube-kanaal had geplaatst en nadat de Mensa hem had uitgenodigd om lid te worden. "Het is alsof je drie kinderen in één hebt - zeggen de ouders - je moet hem constant bezig, gestimuleerd, vermaakt en gemotiveerd houden". Desondanks bevestigen Teresa en Inaki dat Leo zich gelukkig ook gedraagt ​​als een normaal kind van zijn leeftijd.

Mensa.org

Mensa.org

"Hoewel hij erg intelligent is, kan hij vaak ook erg kinderlijk zijn, zoals het hoort, en hij vindt het heerlijk om met zijn vriendjes te spelen", zeiden ze. Het is niet gemakkelijk voor hem om iets te vinden dat hem meer interesseert dan wat dan ook, gezien de verscheidenheid aan hobby's en passies die zijn leven al op zevenjarige leeftijd vullen. Eén ding is zeker: met die geest en die intelligentie zal dit kind echt kunnen doen wat hij wil in het leven, en wie weet wordt hij op een dag wel beroemd om iets groots!

Advertisement